marți, 25 august 2009

75. Viata in intersectie

Astazi am admirat orasul.
O intersectie a lui. Frumoasa intersectie, cu semafoare, cu stalpi, cu marcaje pe sosea.

Dar mai interesant decat peisajul erau masinile.
Si pasagerii lor, in special soferii.

Soferi care sorbeau din sticlute de apa.
Soferi cu bratul stang ridicat pe capota.
Soferi povestind.
Soferi rontaind din pungi cu popcorn.
Soferi care doreau ca si eu sa aud muzica ascultata de ei.
Soferi aruncand cu pachete de tigari pe geam.

In peisajul urban, mai tari decat toti sunt soferii care vorbesc la telefon si schimba vitezele in intersectie fara sa tina mana pe volan, preferabil cand vireaza. Iar deasupra tuturor, cei care mai au si o tigara in mana, ca bonus. Oare cum stie masina lor sa mearga unde trebuie ?

Intrebarea zilei:
Soferii acestia, care au avut mii de euro pentru masina si sute de euro pentru mobil, cum nu au trei lei pentru un hands free ?

Clipa zilei:

Intr-un autocar cu copii ce mergeau in excursie, era o fetita cu nasul lipit de geam. Cred ca avea 6 sau 7 ani. Ma urmarea cu privirea. Atunci, i-am facut cu mana si ea mi-a facut cu mana la randul ei. Apoi s-a intors si a aparut cu colega ei de scaun care mi-a facut si ea cu mana.

Cand autocarul a plecat, Zambetul era acolo, cu ele in autocar.

5 comentarii:

  1. Iti dai seama ca Zambetul asta ar putea sa-i fie alaturi toata viata, prin aceasta amintire pe care cu dreag i-ai daruit-o? Copiii-si amintesc lucruri ciudate, puternice prin criterii doar de sufletul lor curat stiute. Eu si acum tin minte zambetul unui om care m-a ajutat sa ma ridic dupa ce cazusem pe gheata, pe la 6-7 ani..

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi aduc aminte de campania Free Hugs...cred ca tu ai fi cel mai potrivit.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Dilimache - se poate sa fie asa; pledez vinovat ;)

    @ April - cu zambetele e mai usor, dar si mai greu in acelasi timp. Putini sunt cei care vad zambetele pe strada si sunt si mai putini cei care raspund la ele.

    RăspundețiȘtergere
  4. @darael: ”putini sunt cei care vad zambetele pe strada si sunt si mai putini cei care raspund la ele„. Din păcate.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ starchim01 - din fericire mai sunt zambete. Si nu chiar asa putine. Mai ramane sa le vedem si sa le raspundem. Si sa le dam mai departe in urmatoarea intersectie.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.