luni, 31 august 2009

104. Lucruri si fapte

E greu sa vorbesti despre "lucrurile care sunt la locul lor".

Despre Sanatate de exemplu. Cat de greu este sa vorbesti despre ea. Incercati sa scrieti un articol despre Sanatate, sa vedeti cat este de greu. Implica multa straduinta abordarea acestui subiect. In schimb, despre boli..... mama-mama (ati vazut ca nimeni nu spune tata-tata ?! ) cate nu se pot spune. Tratate intregi abordeaza bolile, sub toate aspectele si parca niciodata nu spun tot; maine mai e ceva de descoperit.

Sau luati Sanatatea si durerea.
Ce sa spui cand nu te doare nimic ? "Nu ma doare nimic. Punct."
Dar la o durere... incep povestile. Despre sediu, despre caracter, despre durata, cum a inceput, cand a inceput, daca a mai fost vreodata aceeasi durere, daca a trecut facand ceva sau altceva......

Traim intr-o lume aberanta, in care normalul nu este vazut / auzit / simtit decat prin lipsa lui. Nici macar nu percepem normalul cand exista. Il ignoram pur si simplu. Suntem atentionati, invatati, bombardati cu informatii despre anormalitati in toate domeniile. Cum sa invatam sa fim normali cand nimeni nu ne spune nimic despre acest lucru ?

Mai vreti exemple ?
O padure normala si o padure uscata / arsa / furata / defrisata / retrocedata / cu oameni rataciti in ea...... minunat cate avem de povestit.

Cautati voi in orice domeniu doriti si o sa descoperiti aceeasi abordare, o sa aveti la indemana un milion de exemple. In sport, politica, economie, justitie sau jurnalism, peste tot.

3 comentarii:

  1. mi-aduci aminte de o reclama la servetele si hartie igienica; zicea: ,,devin importante cand lipsesc" :)

    RăspundețiȘtergere
  2. pai daca-s sanatoasa, ce vrei?! :)) cu o mica exceptie, pleznesc de sanatate, hihi.

    dar ai dreptate cu ce-ai scris, normal.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Ajnanina - bine punctat; dar hartia sa fie cu 3 straturi, moale, catifelata si parfumata :D

    @ D - ;;) Huhs D. !

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.