vineri, 7 august 2009

16. Suntem occidentali

A venit dupa 20 de ani in Romania. Acum are 2 doctorate in filozofie si asistenta sociala.

- Ce mult s-a schimbat tara aceasta !
- In ce sens ?
- Acum sunteti occidentali.
- Hm ? Aud bine ?
- Da, am vazut pe strada. Marea majoritate a oamenilor sunt obezi, tristi si insingurati, boli tipice pentru societatea occidentala.

- Inca un ceai ?
- Multumesc. Da, fara zahar.

7 comentarii:

  1. 2 doctorate.. si o ceainarie? :D

    Ce frumos invatam eu in facultate cum globalizarea ne va reimparti in patura saracilor si a bogatilor. Asa e, se pare ca din clasa de mijloc s-a ales praful si o luam vertiginos spre zero. Si, culmea, ramanem mandri tare cand semanam cu vesticii - chiar daca doar la orori.

    RăspundețiȘtergere
  2. macar ceaiul sa fie bun, ca in rest.....

    RăspundețiȘtergere
  3. master in management, marketing, asistenta sociala daca vrem, si multe altele, si ma gandesc daca astea nu sunt cumva instrumentele pe care cineva diabolic de inteligent le-a aruncat pe piata, noi le preluam ca de, sunt din tarile dezvoltate, adica ne transforma in instrumente de a duce si organiza societatea in ceea ce este acum, si in felul acesta de a o pastra in niste limite controlabile. De asta nu cred ca trebuie sa mergem mai departe, ci trebuie sa ne intoarcem si sa cautam altceva. Sper ca nu am ceva cu capul .. :DDD

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Dilimache - cel mai bine semanam cu ei atunci cand uitam de toate si vedem doar banii, doar bogatia.

    E modul occidental de a vedea tot. In orient inca nu se intampla asa ceva. Inca.

    @ Un boboc - ceaiul a fost foarte bun. Am inteles ideea ta. Si ai dreptate. Totul e un sistem bine pus la punct pentru control. Dar trairea interioara nu poate fi controlata; si nu va fi niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  5. A propos, nu am vazut firma occidentala care sa nu-si supuna angajatii (vorbesc de prietenii si cunostintele mele) unei manipulari evidente. Din curiozitate m-am uitat pe clientii cursurilor de manipulare si am gasit foaaarte multe mari si mici firme, iar marturiile celor implicati in acestea sunt evident in defavoarea acestei tehnici. Problema e cand angajatul e mai autocontrolat decat cred ei, insa e pacat ca asta se intampla rar; asa au ajuns toti sa ne domine si psihic. Nu vrem sa vedem, insa mesaje subliminale sunt peste tot, legile concurentei sunt distruse, iar cei mai multi obosesc sa vaneze faradelegi si se axeaza, si ei, pe ban...
    Scuze daca am intarit doar ce s-a spus, dar nu m-am abtinut :D

    RăspundețiȘtergere
  6. dar suntem naivi Dara, asta e marele defect al nostru, si unii stiu si exploateaza....

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Dilimache - regula lor, unica lor regula este "castig cu orice pret". Regula intarita cu "scopul scuza mijloacele".....

    Acum, noi stim.
    Si vorba cuiva: "stim, stim, dar cui foloseste ca stim ?"

    @ Un boboc - informatia e libera; am acces la ea, si tu ai si oricine are. Asa ca naivitatea si inocenta nu sunt decat scuze pentru cei care accepta ceea ce li se intampla. Suna dur, dar e doar adevarul.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.