miercuri, 19 august 2009

50. Dorinta reciproca

Zacea la pat de multi ani.
Paralizase dupa un accident cerebral si acum era spalat la fund de altii. Nu putea singur. Asa cum nu putea multe alte lucruri. Dar gandea. Si in fiecare zi dorea sa moara. Nu mai dorea nimic nimic altceva.

Dorea moartea ca o izbavire.
Mai ramanea ca si moartea sa il doreasca pe el.

16 comentarii:

  1. .. insa inca nu-si terminase treburile in aceasta viata si nu stia ca, de fapt, reciprocitatea e rara. Un copil avea sa-i zambeasca si sa-i daruiasca, zilnic, iubire.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dorinta de moarte doar pentru a scapa de suferinta este doar fuga de responsabilitate. Si suferinta ni se da cu un scop. Crucile pe care le ducem sunt urmari, dar si sanse. Fiecare zi e o sansa in plus pentru care ar trebui sa multumim. Insa cand suferi e greu sa mai vezi altceva decat propria suferinta in care te ineci.

    Dumnezeu sa-i dea putere sa duca pana la capat. Si sa-i dea Lumina ca sa inteleaga de ce o duce.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da... Ei, ce sa-i faci... Tre' sa o iubeasca mai mult, sa o simta, sa i se daruie cu totul. Atunci ea o sa-l vrea.
    Cu ea e mai usor decat cu oamenii...

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Dilimache - asa spui, parca Iubirea e pretutindeni.

    @ Gabi - incearca sa stai legata in pat 7 zile fara sa te misti, iar cineva sa vina sa iti dea de mancare cu lingurita si sa iti puna plosca cand trebuie. Inmulteste aceasta experienta si ai sa ai o idee de ceea ce simte o asemenea persoana.

    Dar tu stii ca poti sa te ridici oricand; el stie ca nu se va mai ridica niciodata.

    Daca ai sa experimentezi, ai sa descoperi lucruri interesante despre credinta proprie si speranta....

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Mikka - cum poti sa faci pe cineva sa doreasca ceva ? Aha, cu iubirea ? Am sa mai incerc, dar pana acum chestia cu iubitul nu mi-a mers.

    RăspundețiȘtergere
  6. e groaznic.. si ca situatie personala dar si faptul ca depinzi si-i stresezi si pe cei din jur. Niciodata nu mi-a placut sa depind de cineva. Am avut si eu vreo 3 saptamani cand am stat aproape numai in pat intepenit de spate, si e greu, in special ca sotia mea era, sa spunem stresata, desi nu e corect spus, de incapacitatea mea, si nu-mi mai doresc. Mai bine sa fie durerea mea si sa o pot duce asa cum pot decat pe langa asta sa ii mai stresez si pe cei din jur, nevoiti fiind sa ma ajute. Iar omul nostru e intr-o situatie tare grea, greu de suportat si nu am cuvinte mai mult... ii doresc sa-i fie cat mai usor, daca mai exista asa ceva in situatia lui. Iar tie Dara iti multumesc ca datorita ajutorului tau o duc singur, si ma consider un norocos ca ti-am intalnit candva. Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  7. Richard Bach:
    ,,vrei sa stii daca misiunea ta pe lumea asta s-a incheiat? daca esti in viata, nu s-a incheiat" / citare aproximativa

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu poti sa faci pe nimeni sa doreasca ceva.... :)) Vrea sau nu. Asta e. Poti insa, daca vrei ceva, sa vrei cu totul. De tot. Complet. S-ar putea ca ceea ce doresti sa simta dorinta aia, "cu totul". S-ar putea, nu e obligatoriu... Si daca doreste, sa raspunda, intr-un fel sau altul. La fel, s-ar putea... (Asa cred yo acum)

    In povestea omului zacand... Dorinta lui puternica, acea consumare in dorinta, iubind si topindu-se in ea, poate face ca ea sa simta ca e dorita. Si va alege, poate va vrea si ea.
    Ziceam ca e mai usor decat cu oamenii. Moartea nu minte pe nimeni, incepand cu ea... Ea nu-si inchipuie ca vrea. Ea cand vrea, vrea.

    Yo, de plida, mai putin dedicata dorintei, acum, recunosc ca vreau o inghetata de aia, stii tu...
    Insa nu doresc "total". Daca ar fi asa, as iesi acum din birou si m-as duce sa-mi iau... Astept insa, cu o dorinta potolita, sa plec dupa ce imi termin asa-zisa munca, si abia dupa...
    Da' o sa-mi iau o inghetata multiplicata.
    Vreo sugestie de combinatie ucigasa, ceva? Pleeeeaseee!

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Un boboc - e groaznic ? Poate. Eu nu stiu decat ceea ce vad. Nu va pot spune din "interior" nimic.

    @ Ajnanina - da, dar mai e ceva acolo "totul in aceasta carte poate sa fie gresit" (citat din memorie) ;;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Exista multe feluri de chin, Darael.

    El are doar un "avantaj" de timp in fata noastra. In timp ce noi, fizic mobili, traim cu iluzia ca asa va fi mereu, el are deja certitudinea faptului ca nu este asa.

    Singura certitudine a vietii este ca se termina. Dupa ce constientizam asta si facem un dus rece, poate incercam sa aflam si care e rostul.

    Nu vreau sa par sfatoasa sau sa vorbesc degeaba. Am impartasit din gandurile care ma macina clipa de clipa. Realmente, cu greu pot sa imi imaginez cat de greu ii este. Fiecare din noi ne incasam ce avem de incasat. Sunt sigura ca ma asteapta si pe mine, dupa merit. Merite, care nu sunt prea multe, deci nici motive de optimism nu am.

    Dar cred. Cred ca se poate vindeca prin credinta totul. Chiar si o durere insuportabila in suflet.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Mikka - astazi, in loc de inghetata, cred ca merge o crema de zahar ars rece. Simpla, fara nici un adaus. Poate cu un strop de esenta de vanilie si 2 stropi de rom, maxim atat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Vanilie si rom, preferatele meleeee... Numai doi stropi de rom? Hmmm... fie. Merg si pe crema de zahar ars, ca e buna rau...
    Multzam de bunatate, o sa ma bucur si mai mult azi!

    Si imi iau si o inghetata. Taare imi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  13. nah, voi ziceti cu astea... cu datorii, cu scopuri... eu dupa ce-am vzt omi de genul in spital, alta idee decat sinuciderea nu mi-a dat prin cap.

    nu prea inteleg ce e asa fantastic sa stau 5 ani in pat in chinuri dar constienta. si te pomeni ca mai tre sa ma si bucur pt asta?!? ca nah, am zile in plus. come on, astea-s doar concepte. cel putin pt mine, o fi ca nu s asa crescuta spiritual si de aia.

    in afara ca te chinui pe tine, mai ii chinui si le strici vietile si celorlalti. ce kkt de datorie e asta? daca suntem animale, sa fim lasate sa murim, nu tinute in viata artificial. pe un animal bolnav in halul ala il mananca altul mai mare, sau nah, nu are perfuzii si chestii sa mai reziste 5 ani asa.

    sper sa nu ajung in asa situatii, si nimeni sa nu mai ajunga. dar... statistic vb, unii dintre noi suntem urmatorii :|

    RăspundețiȘtergere
  14. @ D - ne intereseaza doar statistic si teoretic; pe noi ne iubeste universul si de aceeea nu o sa ne imbolnavim niciodata, daaaaa ?

    Sa se imbolnaveasca cei care cred ca e distractiv asta.

    RăspundețiȘtergere
  15. asa sa fie, Dara. sanatate non stop! si inghetata neingrasatoare.

    RăspundețiȘtergere
  16. @ D - ce spui sa lasam inghetata astazi ? Am la oferta un castron cu smochine proaspete, dulci si moi, delicate ca aroma cand le musti pentru ca taria gustului sa se simta doar dupa ce inghiti, parca spre a mai cere una si inca una....

    Langa, un ceai de soc rece si un piscot ca incheiere.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.