sâmbătă, 19 septembrie 2009

152. Senzatie

"Cum se poate desparti legenda de realitate in lumile acestea aflate la atatia ani departare ?"
Lumea lui Rocannon - Ursula K. Le Guin

De multe ori lumile gasite in carti SF sunt mai reale decat tot ce ma inconjoara.

10 comentarii:

  1. intrucat distanta in spatiu inseamna si distanta in timp, oricand vei ajunge acolo, oriunde, tot ce era realitate cand ai plecat e deja legenda, iar tu traiesti in ea.

    la marginea unei astfel de lumi stau tinandu-mi rasuflarea, asteptand sa te vad. pentru ca intr-o astfel de lume tu esti mai tu decat in orice realitate. dar oare eu am sa inteleg ceea ce am sa vad?

    ...

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Ajnanina - doar eu imi aduc aminte de unde am plecat. Nimeni in nici o lume nu mai stie.

    Ce vezi tu, eu nu stiu, tu trebuie sa stii aceste lucruri. Si va fi greu sa spui ceea ce vezi, chiar daca doresti. Cine sa te asculte, cine sa te auda ?

    RăspundețiȘtergere
  3. ... si tu cauti realitatea pentru a o diseca si a obtine adevarul? Eu zic ca e usor de gasit si difera de la individ la individ, in functie de punctul de reper ales.
    Asupra mea, sf-ul are acelasi efect precum o poveste asuora unui copil. Nimeni nu ma opreste sa cred ca acea lume exista sau sa asez in vis personajele de aici, acolo. Nu am ineles insa vreodata de ce nu-mi plac sf-urile...

    RăspundețiȘtergere
  4. Inca mai am de lucru pana cand o sa cunosc realitatea. Dar ma straduiesc.

    Si, ce cauti pe aici la ora aceasta ?
    In patut cu tine. Mosu Ene sa te pupe pe gene !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ooo, lume noua noaptea asta:D
    Ce caut? Informatii despre perforatia de timpan. Si timpul pierdut. Si vechi sau noi prieteni. Ohoho, dar cate nu caut :-))

    RăspundețiȘtergere
  6. doar ti iti aduci aminte?
    nu ti-e prea greu?... scrie macar o carte, daca nu poti spune...

    da, asa e, nu ai cum sa stii ce vad.
    da pot sa spun, as putea sa creez un pic de curiozitate...
    sau, daca nu, macar sa scriu ca pentru nimeni, si atunci, cu siguranta se va gasi cineva caruia sa i se para ca am scris pentru el. sau pentru ea.
    si as putea striga in toate lumile, chiar si in cele in care sunetul nu se propaga.

    .... ............ !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. o lume imaginata, de fapt poate fi o lume traita candva, sau un mixaj de amintiri, pentru ca noi nu putem creea ceva care nu exista in universul asta sau dincolo, sau putem !!!!! Noi putem poate accesa un document akashic, si o materializam in viata noastra sau o muzica a sferelor si apare un vivaldi, sau gresesc Dara ! Iar sf-ul pentru mine e libertatea de a crede si altceva dacat majoritatea mai 'realista asa' si ma las cu o mare placere in aceste povesti, poate o fi si un refugiu cand nu sunt inteles sau cand vreau sa ies din rutina vietii. Ahhh universul star wars sau star trek, de fapt cica star wars ar fi un scenariu care a existat candva prin pleiade, dar desigur pare o poveste sf !!! :DDDDDDD

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Ajnanina - ce rost ar avea sa scriu o carte ? Singurul interesat sunt eu. Iar eu stiu toate cate s-au intamplat, nu am nevoie sa citesc.

    Chiar si in lumile acelea unde sunetul nu se propaga, tot ar auzi cineva ce "strigi".

    Si spui ca ne momesti cu curiozitatea ? E primul pas ca sa vinzi multe carti; hi hi hi, sa te vad cum stai la o masa si dai un milion de autografe :D

    @ Un boboc - putem crea o multime de lucruri, inclusiv povesti frumoase.

    Amu, nu stiu cum e cu documentele akashice. Sunt alte fiinte bibliotecari pe acolo. Eu citesc doar Cartea Vietii, e peste tot in jurul meu.

    Am zambit cu pleiadele.
    Dar, oricat de frumos ar fi subiectul, nu a fost nici un star wars pe acolo. Sigur toti locuitorii acelei zone s-ar distra auzind aceste lucruri. E atat de pamanteana povestirea respectiva....

    RăspundețiȘtergere
  9. Darael,
    nu, nu stii nici tu tot. stii doar ceea ce se vedea pe partea ta de lume. da scriind, ai acces si la restul.
    cat despre momeala... esti uns cu toate alifiile, stiu ca fac eforturi inutile... da nu ma pot abtine si nu ma poti condamna ca incerc :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Ajnanina - nu te contrazic. Nu stiu tot pentru ca nu ma intereseaza sa ma gandesc la toate. Iar scrisul nu-mi da acces, ma face sa ma intereseze mai mult ca sa exprim altora ce am aflat.

    Si zici ca sunt uns cu alifii ? Neeee... cu smantana daca imi aduc bine aminte ;;)

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.