vineri, 25 septembrie 2009

158. Despre Stele

"Nu ai spus niciodata nimic despre Stele" spuse acolita. "Oamenii vorbesc ca destinele tuturor sunt scrise in ele." "E pierdere de timp sa cauti Destinele acolo unde nu sunt. Daca vrei sa gasesti Destinele oamenilor, cauta in Ei, asculta-le rasuflarea, priveste-le urmele pasilor si urmareste-le miscarile mainilor..."

"Dar tot ce se vorbeste e minciuna ?"
"Da. Se mint pe ei si mint si pe ceilalti. Dar stii deja acest lucru."

"Invatatorule, ce le lipseste ca sa fie in Adevar ?"
"Cunoasterea si Trairea. Nu au nici una nici alta. Pe vremuri de demult uitate, Oamenii stiau, traiau in Armonie cu Cerul. Traiau Adevarul, nu asteptau de la altii sa il spuna; dar astazi, astazi oamenii sunt departe de Cunoastere si Traire.

Pentru a fi in Adevar, oamenii ar trebui sa recunoasca ca nu stiu nimic. Acesta este primul pas, in a recunoaste unde esti si cum esti....."

14 comentarii:

  1. >:D< ce bine ca mai scrii d-astea. merci.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Did - eu iti multumesc ca ma sustii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmmm... "Ca sa vezi"...
    Si eu am povestit azi de privirea destinului inauntru, pornind chiar de la miscarile mainilor.
    Cerul este acelasi peste noi toti, nu? :)) Si uneori, daca privim, vedem...
    Gracias, Dara...
    Noapte de minune sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  4. si asa in linistea serii lasata peste oras, incet, incet se aude din departate un mic zgomot care incepe sa creasca si sa tulbure linistea noptii... zgomot facut de un zurbagiu fara somn, huaaaa, rusineeeee, dar el nimic, se apropie din ce in ce mai tare si ce striga el, acum ca-l auzim mai clar: Sa traiasca El Dara de Corazon, sa traiasca spiridusul, ihaaaaaaa, la multi ani sa ne traiesti, si sa ne iubesti, si daca ne uitam in sus parca si stelele dantuie pe bolta impartasind bucuria aducerii pe lume acum nu stiu cati ani a unui copil cu ochii mari curiosi si bagaciosi, un viitor pofticios si mancacios, :DDDDDDD. Lasati vrajeala si sa bem, sa ne veselim, pe Dara sa-l cinstim, si normal cum suntem obisnuiti la urma totul degenereaza intr-o bataie cu frisca :DDDD. LA MULTI ANI DARA si-ti multumesc ca existi!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. eeee, e ziua ta?

    daca da, multumesc, boboc minunat!

    sa fii sanatos, fericit, bogat, iubit si celebru...
    El Dara de Corazon... taaare frumos suna...

    da, astrele inclina, da nu determina. nu-s toate minciuni. exista omul din luna si alte alea. da e bine sa stii cum sa prinzi stelele de margini, sa te legeni atarnat de ele si cand e gata sa le bagi in buzunar si sa pleci mai departe...

    RăspundețiȘtergere
  6. ridic doua degete si spun da pentru adevar si cunoastere si tie iti doresc cat mai multe trairi si simtiri pline de savoare si viata ,si de azi e ziua ta sa ai parte de darul tau de a bucura oamenii si dea-i desteleni pana la sfarsit ,numai sa nu te speri de cate scame iti raman pe perie,
    cand esti obosit profund de viata ai vrea sa vezi in jurul tau armonie,bucurie si constiinta deplina ,traire adevarata ,iubire ,compasiune ,iertare,ca sa ai si tu mai mult chef de viata ,dar daca nu le gasesti te apuci sa desiri tu mosorelul povestilor ca sa afle si ceilalti splendoarea in felul asta existind o mica speranta sa se regaseasca si ceilalti undeva in ghem ,ca sa tricotezi impreuna o bucata de material ,e mai usor asa si mai scapi si de povara ca ramai cu firele nelucrate si le mananca soariceii sau le transforma in pulbere timpul .
    sper sa vina in curand timpul in care vom intoarce pe fata ce am lucrat pe dos fiecare si impreuna la aceasta fresca numita viata ,

    RăspundețiȘtergere
  7. Ta-na-na-naaaaaa!!! La multi ani Dara, sa fii sanatos si voios si la punga gros :))
    Unde e tortul si sampania? dar artificiile?

    Toate cele bune!
    PS...sper sa-ti placa povestioara...http://www.youtube.com/watch?v=wFma2V5OpNw

    RăspundețiȘtergere
  8. Destinul este un program energo-informaţional înscris în subconştientul nostru încă de la naştere. Astrele nu ne influenţează fizic, dar alcătuiesc o hartă simbolică a destinului, după principiul sincronicităţii enunţat de Jung sau după cum Hermes Trimegistos postulează în Tablele de Smarald: "Ceea ce este deasupra este ca şi ceea ce este dedesubt, şi ceea ce este dedesubt, este ca şi ceea ce este deasupra. Spre a înfăptui miracolul lucrului unitar." De asemenea avem în rugăciunea "Tatăl nostru": "Facă-se voia ta, precum în cer aşa şi pe pământ!"

    Asta este viziunea esoterică asupra destinului, dar şi ceea ce ai scris tu , din punct de vedere literar-poetic este frumos.

    RăspundețiȘtergere
  9. Astăzi e ziua ta? La mulţi ani! Ce chestie, mâine e ziua mea!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga Spiridus, la multi ani frumosi indiferent daca este ziua ta sau nu. Din suflet!

    Stelele? Sunt doar niste corpuri ceresti pe care le iubeste lumina soarelui intr-atat incat sa se joace cu ele. Oamenii isi gasesc mereu dantelarii de tesut in jurul nedumeririlor lor, ajungand cu timpul chiar sa creada ca ele sunt reale. Dedesubt exista insa doar realitatea. E simplu dar noi facem totul complicat.
    Atunci cand voi sti sa-mi ascult toate simturile, numai atunci voi putea trai adevarat, asa cum stiu eu ca trebuie.
    Sa ai o zi frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Haaa! Vad aici multimi de licurici...
    Azi, ca in toate zilele, paseste in Frumusete. Cu Iubire peste tot!

    Whoaaaa! Ninge cu frisca si cu inghetataaaa! Si ploua cu sampanieeee!

    RăspundețiȘtergere
  12. La mulți ani !
    Să fii sănătos și fericit !

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase, pentru comentarii si urari.

    Am sa fiu scuzat ca nu am raspuns mai repede; e greu sa spui ceva cand esti inconjurat ce sampanie si piscoturi, munti de inghetata si fete dornice sa fie pupate ;)

    Transmite din mijlocul bataliei cu frisca, Spiridusul Smecherel....

    RăspundețiȘtergere
  14. La Multi Ani, sa fii sanatos si fericit!


    Catalina

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.