duminică, 27 septembrie 2009

161. Maktub !

Astazi am sa va provoc sa fiti un pic arabi. Nu am sa va cer sa imbracati haine specifice, sa gatiti baclava ori clatite marocane si nici macar sa va taiati imprejur (asta pentru barbati).... am sa va provoc sa traiti in spiritul Maktub.

Maktub, "asa a fost scris" este o abordare a vietii.
Si, contrar primei aparente, nu inseamna deloc delasare sau renuntare la gandul ca oricum nu conteaza.

Maktub implica asumarea responsabilitatii propriei vieti, stradania de a face orice si tot ce este omeneste posibil pentru o viata fericita, plina de bucurie si impliniri.... dar si intelegerea ca suntem limitati si vine un moment cand trebuie sa acceptam ca viata isi implineaste voia sa dincolo de limitele noastre.....

Stiu ca unii o sa spuna in sinea lor suntem crestini, noi nu acceptam alta invatatura. Va inteleg. Tot ce va cer este sa va asumati responsabilitatea propriei vieti si sa va straduiti sa ajungeti la Iubire, Iertare si Pace.

Maktub !

6 comentarii:

  1. Una din temele mele preferate. Si eu am deschis tema mai demult, in gradina mea. Avea si muzica adecvata:
    http://www.youtube.com/watch?v=9C1LSxNvkqs

    Pentru mine, Maktub nu e doar arab. E asa cum zici, o intelegere a vietii, sub orice culoare am pasi...
    Multzam de aducere in lumina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu partea cu limitarea am o problema... de unde stiu cand ajung la acea limita si ar trebui sa ma opresc?
    Este oare nociv sau naiv sa ma gandesc la viata ca pe o cursa libera in care, cu cat iesi pe un loc mai fruntas, cu atat ti-ai indeplinit misiunea mai bine?

    RăspundețiȘtergere
  3. E un adevar universal. In limbaj crestin s-ar traduce prin:

    "Faca-se voia ta!"

    (pentru ca "a fost scris" presupune ca Cineva a scris si nu vad asta ca pe o predeterminare, ci doar ca pe un semn al limitei umane, pe care trebuie sa o acceptam inainte de a o putea depasi)

    RăspundețiȘtergere
  4. "Maktub implica asumarea responsabilitatii propriei vieti, stradania de a face orice si tot ce este omeneste posibil pentru o viata fericita, plina de bucurie si impliniri.."
    Probabil ca de aici unii isi dau seama ca pot face orice pentru a fi EI fericiti, calcand astfel in picioare (fara scrupule si fara mila) in dreapta si in stanga; in general o viata fara reguli si legi e un haos!
    Iubire, Iertare si Pace cred ca acopera toate legile din,lume... bine zis, Dara si La multi ani! (chiar daca e cu intarziere)... sa fii fericit si implinit!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Mikka - cu placere.

    @ Dilimache - nu stii. Aici e tot secretul. Sa nu stai, sa nu astepti, sa faci TOT. Sa "mori" facand.

    Cat despre cursa vietii, nu te intreci decat cu TINE. Orice alta cursa e doar iluzie. Cel de langa se intrece cu EL.

    Da, e naspa.
    Tu esti concurentul unic. Ce te faci acum ?

    @ Gabi - e mai mult decat acceptarea sau cererea acelui "faca-se voia ta". E si propria stradanie de care multi crestini au cam uitat. Priveste in jur si ai sa vezi ca asa este.

    @ claudia - ce fac altii nu e treaba noastra. Sau nu ar trebui sa fie. Asa cum am spus lui Dilimache, TU concurezi doar cu TINE.

    @ Rappa_ru' - multumesc pentru vizita.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.