duminică, 15 noiembrie 2009

208. Valoarea unui om

Foarte rar se intampla sa apreciem calitatea UMANA a cuiva. Sa vedem OMUL ca OM. Cand se intampla asa cev, este un miracol. Nu va ganditi la cel de langa voi. Rar ne "vedem" pe NOI in acest mod; multi nu reusesc sa faca acest lucru nici macar o singura data in intreaga lor existenta.

In restul timpului, apreciem pe cineva dupa avere, dupa aspect, dupa pozitia sociala, dupa masina, dupa haine, dupa 3 vorbe spuse in treacat, dupa cum il apreciaza altii.... O lume minunata dupa cum observati. Orice conteaza in lumea aceasta; numai oamenii nu conteaza.

Aplicatie practica: vin alegerile. Cum ne "vad" candidatii pe noi ? Ca oameni ? Tocmai v-am aratat ca nimeni nu ne "vede" ca oameni. V-am spus aceste lucruri ca sa nu aveti sperante desarte pentru viitor.

Pace tuturor !
E duminica.

3 comentarii:

  1. cand suntem priviti ca masa, nimeni n-o sa ne vada ca oameni.
    fiecare vede in celalalt/ceilalati pe cel/cei care ii pot raspunde la intrebari asa cum ar vrea sa auda si pe ce/cei care ii poate/pot implini nevoile sau dorintele, indiferent cat de ecologice sau de perverse... (prin pervers eu inteleg tot ceea ce isi doreste doar unul din partenerii unei relatii, indiferent de natura ei)

    RăspundețiȘtergere
  2. @ ajnanina - super corect. Ma gandeam daca nu sunt solutii pentru aceasta stare, dar pe nimeni nu intereseaza solutiile.

    Stiu, sunt cativa oameni pe planeta aceasta care sunt interesati, dar ei au deja solutiile. Iar pentru ceilalti.... de ce sa ne racim gura ?

    Mai bine o incalzim cu un vin fiert ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. da, cand redevenim individualitati redevenim interesanti si interesati...
    in sanatatea ta!
    chiar luam o gura de vin cand am deschis postarea ta, dar nefiert. din cana rosie.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.