joi, 5 noiembrie 2009

198. Cuvant

"Adevarata valoare a unui om este Cuvantul sau."

Cuvantul unui om este singurul lucru care il deosebeste de animal. Privind in jur, vedem ca traim intr-o lume a animalelor. Fie ca ne place, fie ca nu.

15 comentarii:

  1. cuvinte multe, ce valorosi suntem...
    nici unul nu e Cuvantul.
    sau rar, cate unul, auzit de departe, crezut initial tunet.

    de-aia oamenii nu-si mai dau cuvantul. ca e rar si pretios. si daca li se pare ca-l au, ce s-ar face fara?

    sau poate incearca si ei...
    miau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi place să cred că îmi respect de fiecare dată cuvântul dat.

    Pentru mine este foarte important acest lucru care implică seriozitate.

    O zi plină de frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. si CUVANTUL era D-zeu, parca asa se spune undeva nuuu ! si nu mai e nimic de adaugat decat ca, cuvintele valoare au tot timpul, si ce-mi place este inconstienta unora care se jura pe orice ca este asa si pe dincolo nebanuind cat de mult ii leaga, dar cine mai crede in ceva pe lume asta... Banul, sex, putere, astea sunt credintele actuale in rest ... astept sa ma bucur de ninsoare :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Prea multe cuvinte... insa goale din pacate! Zici ca ne deosebim prin asta de animale??? Poate da, poate nu... stiu doar ca animalele graiesc mai mult decat putem noi sa o facem; graiesc cu sufletul si nu cu mintea si cu vorba; fapta ar trebui sa fie cuvantul! Si nu este!
    Ni se intampla tuturor!
    Si zau mai bobocel, mi se pare ca nicicum cuvintele nu mai au valoarea DATA...

    RăspundețiȘtergere
  5. Claudia, nu credem noi ca ar avea, de asta suntem si iresponsabili si le aruncam cum avem chef, nimic nu este intamplator, chiar daca asa ne invata societatea sa credem, dar sa crdem in noroc, ghinion. De fapt viata este foarte smechera, ne lasa sa ne dam arama pe fata, insa o sa vina un moment cand o sa vedem si nevazutul cuvintelor aruncate. Si eu am de lucrat la faza asta... cel putin eu asa vad problema. Aaa ca oamenii mint, pe ei si pe cei din jur, ca nu-si tin cuvantul, toate fac parte din lectia vietii. Imi aduc aminte de ceva din biblie, nu am citit-o, si anume ca primim ce emitem dar inzecit..si eu ma intrebam cum adica inzecit, si mi-a spus cineva ca atunci cand emitem un gand catre cineva el are o fregventa sau vibratie si in drumul lui gandul se amplifica de la alte ganduri identice ca fregventa si se intoarce la emitent mult amplificat, si cica este ceva natural, fenomenul ..

    RăspundețiȘtergere
  6. Dupa mine, cuvantul turteste sentimentul si-l stoarce de seva sa originala. Uneori, cuvintele vindeca. O privire insa... are putere mult mai mare, si intr-un caz si in celalalt. Ar trebui sa fim mai atenti la priviri zic eu... si sa nu ne mai doara atata cuvintele.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Ajnanina - ce vorbareti suntem, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Geanina Codita - ferice de tine. Multumim de urare !

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Un boboc - vine si ninsoarea; pe drum deja... imediat arunca Mosu' din desaga cu fulgi peste noi.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ claudia - nu spuneam eu, e ceea ce viata spune tuturor. Eu nu fac decat sa spun ce aud si eu. Adica foarte putin, surd fiind.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Un boboc - fenomenul este super simplu. Este fenomenul ecoului. Rar atinge doar un munte, rar vine inapoi doar un raspuns..... e o lectie a naturii vizibile; poate fi verificata de oricine.

    RăspundețiȘtergere
  12. @ evergreen - adevarul nu este trist sau vesel, bun sau rau. "Este" (asa cum este) si nimic mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  13. @ DiliMache - ce abordare frumoasa. Incerci sa ma ispitesti sa povestesc despre priviri ? Neeee....

    RăspundețiȘtergere
  14. Cel mai important mi se pare sa-ti ti cuvantul fata de tine -sa ai grija ce -ti promiti ,ca sa poti si sa -ti respecti fiinta proprie, dupa ce ai facut acest lucru o perioada destul de lunga ,ti se va parea floare la ureche sa -ti respecti cuvantul dat fata de altii oameni pentru ca nu mai poti sub nici o forma sa te minti nici pe tine ,nici pe orice fiinta vie .

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.