joi, 5 noiembrie 2009

199. Greutati in Viata

"Invatatorule, care este cel mai greu lucru in viata ?"
"Acceptarea."

Stiam ca are dreptate, dar imi era atat de greu sa accept...

10 comentarii:

  1. privesc la tine aici ca pe o fereastra mai Dara, la o alta lume, si o fac cu placere, dupa ce ma intorc din lumea din jur unde toate sunt pe dos, unde cateodata simt cum pur si simplu-mi tipa sufletul de indignare. Aici e clipa de liniste ce-mi permit si eu, asa pentru sufletul meu.. big hugs spiridusule cu acvariul tau cu tot :))). Spun liniste pentru ca felul tau, modul tau de a observa viata, degaja asa o liniste placuta....

    RăspundețiȘtergere
  2. te simti atat de usor... dupa...
    si da, atat de greu cand e doar aproape-aproape...

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Un boboc - nimeni nu te da "afara" de aici. Poti sa stai cat iti doreste inima. Si poti sa iei cu tine tot ce doresti... dar sa ne lasi ceva frisca si noua :D

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Ajnanina - da, e atat de greu cand esti atat de aproape...

    RăspundețiȘtergere
  5. da, acceptarea presupune limitare si umilinta, si cui ii place... e greu sa tragi cumva in jos cand orgoliile de om atotputernic iti arata in sus. Cred ca asta vrea sa ne spuna si Biblia, sa acceptam uneori fara a cerceta totul, astfel ne e noua mai usor. De nu, zbuciumul fie cu noi.... si ce greu e sa te zbuciumi!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ DiliMache - cam asa. Dar incearca sa spui acest lucru celor din jur.

    RăspundețiȘtergere
  7. ... incerc sa mi-o spun mie si nu ma ascult deloc, dar deloc! :-(

    RăspundețiȘtergere
  8. De acceptat cu inima larga si fara emotii ,ca e bun sau rau ci perfect pentru momentul respectiv din viata ,ne e cel mai dificil de inghitit ,ca asa cu dintii strinsi a ura si cu :n-avem incontro trebuie sa acceptam,asta e viata n-ai ce sa-i faci , dar in fundul sufletului neimpacati ,asta cred ca o mai facem destul de des si chiar foarte multi ,dar acceptarea aia deplina ,senina ,de care vorbesti tu ,e foarte rara ,capitularea totala vine nesperat de dureros din pacate la foarte muli oameni si usor doar la cei cativa ce au cunoasterea sau sufletul pur -ferice de cei saraci de orgolii si la cei ce s-au preocupat mult de propiul interior, de desteleniri ale propriului suflet coborat in materie .
    si vine din inima cand mintea s-a linistit, altfel se revolta .

    RăspundețiȘtergere
  9. @ do re mi - ce frumos ai descris. da, chiar asa si este.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.