joi, 29 octombrie 2009

193. Dormi in pace, Calatorule !

Parintele Arhimandrit Teofil Paraian, duhovnicul Manastirii Brancoveanu de la Sambata de Sus, a trecut la cele vesnice (sursa: aici)


Parintele Arhimandrit Teofil Paraian, duhovnicul Manastirii Brancoveanu de la Sambata de Sus, a trecut la cele vesnice in Spitalul Militar din Cluj-Napoca. Dupa o suferinta de cateva luni, timp in care a fost internat la mai multe spitale Parintele Teofil Paraian s-a mutat din aceasta viata la varsta de 80 de ani, pe care i-a implinit anul acesta la data de 3 martie.

Inmormantarea parintelui Teofil Paraian va avea loc sambata, 31 octombrie, la manastirea Sambata de Sus, la orele 12 dupa oficierea Sfintei Liturghii.

Pace tie, Calatorule !

10 comentarii:

  1. Of.. un calator
    demn de insarcinarea lui in lumea asta, un loc puternic prin frumusetea si senzatia ca te afli in Rai... sa mearga in pace mai sus, unde ii e menirea.

    Si cand ma gandesc ca ultima oara cand am trecut pe acolo nici nu am intrat in manastire, fiindca aveam prea putin timp pentru a-mi hrani ambitia mea lumeasca de a urca pe moldoveanu.. si cand ma gandesc cat sunt de fatarnici multi care vin acolo si pe care poate parintele a incercat sa ii indrepte, sa le deschida ochii.... munca inca e multa si sper ca cei care vor calca pragul acelui loc sfant sa poata gasi un moment sa-i simta prezenta, sa se uite putin inauntrul lor, asa cum ar fi vrut si parintele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa-l odineasca-n pace Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ DiliMache - nu ai ajuns pentru ca asa trebuia. Stai sa vezi acum ipocriti si fatarnici la inmormantare. O sa fie plina zona cu ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un Calator plin de Liniste. Asa l-am cunoscut, intr-o oaza de liniste, cu care se misca impreuna, atata de bland, de usor.
    Ochii lui inchisi vedeau mult inauntru si departe...
    M-a invatat din respir. Ala, de liniste...
    Si-a scos acum haina de om, ramanand numai inger... Drum bun, Calator, intre luminile asemeni tie...

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt curioasa daca se prezinta la inmormantare vreun evlavios candidat la presedentie, cu tot cu camerele de filmat. Iarta-ma Doamne ca sunt carcotasa :-(

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Mikka - un calator vesel era parintele.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ DiliMache - amu, nu stiu daca unul din diavoli o sa ajunga pe acolo, dar o sa fie suficienti altii care o sa doreasca sa fie filmati.

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, vesel si sugubat, ca un bunic, ca din povesti... Inconjurat de noi, piticii, pe langa el, ca puii...

    RăspundețiȘtergere
  9. hehe, stiu ca vorbesc mult, dar acum ma uitam ce frumos se vede chipul parintelui proiectata pe norii din fundal ... daca mai micsorezi nitel opacitatea va parea ca e chiar pe cer... :-)

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.