miercuri, 7 octombrie 2009

174. Pierderea de sine

Astazi am zapat tembelizorul. O ora de studiu. Viata vazuta in direct, "live".

Analize, comentarii, reportaje, stiri, pareri, argumente si contraargumente, balacareli, exercitii de imagine, cuvinte fara rost, minciuni, ipocrizie, nesimtire, tupeu, neghiobie.... si lista ar putea continua. Stiti si voi despre ce vorbesc. Doar ziarele si blogurile sunt pline de teme asemanatoare.

Ce nu se spune este un fapt tulburator: toate discutiile sunt despre ce s-a intamplat. Despre TRECUT. Toate discutiile sunt despre ALTII. Ce au facut, gandit, simtit ALTII.

Si uite asa, realizatori, invitati sau privitori, pierduti in trecut si in lumea altora uitam de CLIPA DE FATA si de propria FIINTA, de "lumea personala".

Ce usor este sa evitam prezentul si responsabilitatile ce decurg din acest gest.

8 comentarii:

  1. uitam de ''lumea personala''...da, de fapt e trist ce spui, desi adevarat, asa am resimtit si eu, adeseori

    RăspundețiȘtergere
  2. @ dlskla - e doar imaginea realitatii; nu spun decat ceea ce vad, ceea ce vede oricine nu este "prins" in acest joc al iluziilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. un pahar de must pentru tine Dara, o melodie latino, si realitatea din jur devine tare placuta, restul cu restul lor cu tot..... La cucarachea El Dara de Corazon, eu cu tanga si tu cu cizmele alea meseriase ihaaaaaaa :DDDDDDDD

    RăspundețiȘtergere
  4. Darael, cred ca daca aceia s-ar gandi la clipa de fata nu ar mai fi pe sticla. Eu nu stiu cum de se pot plictisi unii si cum pot gasi timp pentru barfe (chiar daca ele sunt doar mici concesii pentru a putea trai) - cand timpul alocat propriilor noastre fiinte e atat de limitat.
    Mai trist e cand chiar suntem convinsi ca noi reprezentam doar un cumul al opiniilor celorlalti despre noi. Daca ajungem aici ne putem numi lasi adevarati. Sau pacalici.
    .. si iata cum se poate comenta fara sa zici nimic :-))

    RăspundețiȘtergere
  5. despre trecut si despre altii.
    nici aici, nici aici...
    nu.
    lasa telecomanda si bucura-te.
    exista in tine clipa prezenta.

    exista oferte spre tine, pentru tine si pentru viitor, sa gusti prezent cu toate aromele.

    RăspundețiȘtergere
  6. eu traiesc acum si aici!! atat vreau sa fac!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. mărturisesc cinstit că n-am avut niciodată pretenții de la emisiunile de la televizor să regăsesc ceva din ”lumile personale” ale realizatorilor sau invitaților. e foarte greu să stai cu ochii înttr-o cameră de filmat și să-ți expui relaxat ființa interioară, când ești conștient că imaginea o receptează sute de mii de necunoscuți. e o chestie de minimă decență.
    pe mine mă deranjează tocmai exibiționismul celor care se expun cu nerușinare.
    e foarte adevărat, însă, că n-are rost să apari în fața atâtor oameni dacă n-ai propria părere, susținută de argumente, nu doar o sumă a locurilor comune spuse de alții.
    un echilibru între decență și principii ar trebui să fie scopul oricărei emisiuni televizate, indiferent de subiect.
    ce să mai vorbim de capacitate de sinteză, viziune de viitor.... jale, fraților.
    ”un boboc” ți-a oferit cea mai frumoasă evadare. așa că trage-ți cizmele alea meseriașe :D

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Un boboc - suna deja a chef monstruos si destrabalare fara limite ;)

    @ Dilimache - partea trista e alta; ca cei "de pe sticla" ajung sa creada in propriile lor minciuni.

    @ Ajnanina - prezentul este plin de arome.

    @ Smara - tot ce cer eu de la prezentatori este sa nu fie ipocriti si mincinosi. Sa dea dovada de bun simt, buna cuviinta si decenta.

    Ce spui sa evadezi si tu la petrecerea bobocului ? Dupa cum suna prezentarea, o sa fie ceva extraordinar, 3 zile si 3 nopti, pana ne da afara :)

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.