Ce face un om care a umblat o zi intreaga ?
Omul obosit intra in casa, se pune la masa si degusta un degetar de palinca spre bucuria sufletului inainte sa se atinga de cea mai buna mancare din lume:
Se prajeste o felie mare de paine veche de 1 zi pe plita gaurita ca flacara sa ajunga la ea. Se lasa un pic acolo ca sa fie mangaiata de flacara, apoi se intoarce.
Dupa ce se prajeste usor, se unge cu usturoi incet, calm pe toata suprafata. Se pune apoi un strat subtire de untura si se presara peste boia de ardei iute. Se papa cu cateva bucatele de usturoi sarate dupa pofta inimii.
La final, se bea un pahar de vin alb, demisec. Fara sifon sau apa minerala.
Pofta buna tuturor !
sa-ti fie de bine...
RăspundețiȘtergeremultumesc ca ai maincat tu painea cu untura s imi-ai lasat mie dulciurile...
N-am mai mâncat așa ceva din tinerețe ... trebuie să fac rost de untură acum ... că mi-ai făcut poftă.
RăspundețiȘtergere@ ajnanina - pentru moment le-am lasat asa ca trebuie sa profiti de "clipa de fata" ;)
RăspundețiȘtergere@ Chat Noir - pofta buna, pofta buna ! Sa nu uiti de painea de casa si usturoi romanesc daca gasesti; cel chinezesc e mai "moale".
cu ulei in loc de untura e mai bun...parerea mea...si cum e si vineri merge mai bine... dar asta la cina ca altfel ametim populatia din jur :)
RăspundețiȘtergere@ April - cu ulei ? Hm.... se schimba gustul si consistenta. Si nu merge cu paine prajita, aluneca mai greu.
RăspundețiȘtergereDar ce nu facem pentru satisfactia pofticiosilor ? Punem in meniu si varianta cu ulei ;;)
Cu untura cam ingrasa...
RăspundețiȘtergereAm papat cu ulei de masline; uns pesmetul cald cu usturoi si putine picaturi de ulei si apoi o felie de rosie de tzara, zemoasa si putin busuioc deasupra! Deliciu!
@ claudia - multumim pentru reteta. Gasca de pofticiosi se gandeste deja la ispita propusa de tine.
RăspundețiȘtergereDar untura nu ingrasa. E o legenda. Normal, trebuie mancata cu bun simt, atat cat e necesar, la fel ca orice altceva.