luni, 16 ianuarie 2012

Lectia foilor de ceapa

Toata lumea a tinut macar o data in mana o ceapa. Stiti aproape tot despre ea, cum arata, ce gust are, cum se curata, ba poate va amintiti din clasele primare si cum arata la microscop.... o gramada de informatii.

Ce vreau eu sa va povestesc acum e despre foile de ceapa.
O ceapa normala la cap :D se desface in foite subtiri. Ca sa vedem foile interioare trebuie sa dam la o parte cele exterioare. Din foaie in foaie, cu grija putem observa toata structura cepei, ajungand pana in interior.

Asa si in viata reala.
Ce vedem in mod obisnuit sunt aspectele exterioare, de multe ori inutile ale unui fenomen, ale unei fiinte, ale unei situatii. Ca sa cunoastem ce se ascunde in spate trebuie sa dam la o parte o foita.... si gasim alta foita. O dam la o parte si pe aceasta si iar gasim alta foita. Si tot asa pana ajungem la cauza sau la ceea ce ne este folositor. 

Aplicatii ale acestei lectii ?
In medicina, in relatiile cu ceilalti, in traiul nostru zilnic putem sa gasim aplicatii. Amu, ca unii se opresc la foitele exterioare e deja alta discutie. Poate le place ceaiul de foi de ceapa si nu miezul dulce.




__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

Un comentariu:

  1. am baut si eu niste ceai de foi de ceapa anul asta si nu am simtit ca ma afecteaza foarte extraordinar

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.