joi, 23 decembrie 2010

308. Predictibilitate

Urmarind un timp suficient de lung opiniile prezentate de un autor pe blogul sau, putem sa descoperim sabloanele gandirii sale, parerile despre lume si viata, modul in care abordeaza orice situatie. Cu cat suntem mai atenti, cu atat mai previzibile sunt postarile acelei persoane**.

**Nu, nu fac parte din alta categorie. Si eu pot fi urmarit in acelasi mod.

Oricine poate experimenta ceea ce spun eu aici. O sa vedeti ca este asa. Dar sa nu cadeti in capcana cunoasterii: ceea ce descoperiti va arata numai parerile publice ale acelei persoane si nu persoana insasi.

Pentru a cunoaste fiinta din spatele vorbelor e necesar sa invatati sa vedeti fiintele din spatele imaginilor. Puteti incepe cu voi. Sper ca nu credeti ca pe voi va vedeti, pe voi va cunoasteti (icon cu gura pana la urechi).

__________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael

4 comentarii:

  1. Nu ne putem cunoaşte în profunzime decât dacă renunţăm la prejudecăţi. Nu putem renunţa la prejudecăţi decât dacă învăţăm să gândim singuri. Şi dacă am gândi singuri atunci ne-am îndoi în privinţa posibilităţii autocunoaşterii. Aşa că e previzibil că nu vom şti niciodată cine se ascunde în spatele măştilor reale şi virtuale.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Fr0z3nasic3 - de ce sa ne indoim ca putem sa ne cunoastem ? Toti initiatii, absoluti toti spun ca este posibil si chiar indruma oamenii ca sa o faca.

    Toate scolile initiatice (religioase sau nu) sunt cai de cunoastere a propriei fiinte, modalitati de a vedea adevarata fiinta si relatiile cu adevaratul univers.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mă îndoiesc de orice, ca orice agnostic 100%. Iniţiaţi în ce? Că m-am lămurit cu religia...

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Fr0z3nasic3 - ai voie sa te indoiesti de orice. Chiar ti se recomanda asa ceva. Experimenteaza chiar tu; e singura invatatura reala.

    Dar, vai, nu confunda religia cu cunoasterea initiatilor. Pentru ca un initiat a facut la randul sau exact ce spuneam mai sus: a TRAIT. Si tot ce a spus altora este din experienta lui de viata.

    Stii, nici un initiat nu o sa iti spuna: crede si nu cerceta (o minciuna a papalitatii secolului V - VI). Initiatii o sa iti spuna: fa actiunea X si o sa obtii rezultatul X. Apoi o sa te lase sa faci actiunea. O sa vezi ca intotdeauna obtii ceea ce ei zic. Astfel, in timp, capeti incredere in ei. Aceasta e adevarata credinta. Credinta bazata pe increderea data de adevar.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.