marți, 2 august 2011

431. Proverbul zilei

La pomul laudat sa nu te duci cu sacul.




__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

9 comentarii:

  1. Cine sau ce te-a dezamagit? Si nu ziceai tu odata ca e cea mai mare greseala sa ai asteptari? Asta e riscul..
    Dili

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Dili - de multe ori viata ne ofera surprize. Daca am stii intotdeauna ce ne asteapta, am fi toti castigatori la loto. Esti de acord :D ?

    RăspundețiȘtergere
  3. ...ce am intrat fix cand ai raspuns :P vezi? stiam ce ma asteapta :-))
    Normal ca sunt de acord, nici n-as vrea sa stiu, dar de la tine am invatat ce trebuie pentru a nu avea dezamagiri prea multe. Si chiar nu prea am, doar constatari...
    Dili

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Dili - treptat, dupa ani de exercitii surprizele (neplacute) incep sa fie tot mai putine. Ulterior acestui stadiu apare altul, atunci cand incepi sa ai o senzatie de anticipare.... de multe ori simti ca e momentul sa te pregatesti pentru incercari.

    Cu toate acestea, e greu de dus momentul.
    Imi vine in minte acel episod in care cineva zicea in Ghetsimani: "treaca de la mine paharul acesta".... da, stia bine ce zice.

    RăspundețiȘtergere
  5. Grea anticiparea asta, infernal e cand astepti sa cada sabia lui Damocles si speri sa nu fi intuit tu bine :p Din pacate, cand ajungi sa fii asa ca atunci cand rupi un origami, nu-l mai poti face la loc niciodata la fel.
    Iar acel Cineva e un exemplu de resemnare si intelepciune pe care e greu sa-l intelegi, d'apai sa-l urmezi cu bagajul de "naravuri" in spate...
    Sa ai o zi luminoasa!
    Dili

    Dili

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu as adauga "ai grija ce-ti doresti" caci... tocmai ce ma plangeam zilele trecute de ceva si azi am primit ce-mi lipsea. Si e vai de capul meu acum...

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Dili - totul porneste din frica. Frica de a pierde ceva ce ai sau ai putea avea. Frica de a pierde o posesie.... bani, familie, pozitie sociala, vise, viata chiar.

    Doar in aceste momente intelegi pe ce pui pret si pe ce te bazezi - acestea sunt 'dumnezeii de lut', 'chipurile cioplite' de care ni se tot aminteste..... sunt 'dumnezeii nostri' la care ne inchinam non-stop uitand de Viata reala.

    Provocare: ce zici sa folosesti acel origami rupt pe post de confetti :D ? Tine minte aceasta provocare - o sa iti foloseasca cand cineva iti calca in picioare lucrarea - multi raman cu gandul la origami finalizat uitand ca bucuria nu origami in sine, ci bucuria de a-l face.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ MeetTheSun - eu pariez pe tine, am incredere ca te descurci. In fond, ai nevoie doar de curaj sa folosesti ce ai primit; stii si tu ca cele mai minunate plante cresc din balegar.

    RăspundețiȘtergere
  9. -faza cu origami e gen "daca viata iti ofera lamai, fa limonada" :P". Si cum mereu am incercat sa vad un rost in orice lucru, sigur nu voi uita de acest origami.
    Dili

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.