luni, 27 iunie 2011

411. Experimentand realitatea

Astazi vreau sa va propun un exercitiu simplu:

Etapa 1.
Priviti o iarba de langa fereastra voastra. Ce culoare are ? Ati spus verde, nu-i asa ? Am dreptate ?
De fiecare data cand vorbiti despre iarba spuneti ca e verde - se exclude iarba moarta deja.

Etapa a 2-a a exercitiului:
Cand spuneti ca iarba e verde, vorbiti despre realitate ?
Total inexact. Ceea ce voi spuneti ca e verde - iarba - e doar ceea ce percepeti VOI despre iarba. O insecta, un vultur sau un leu percep iarba altfel. Nu mai spunem de fapturile care pot sa vada aura sau structura interna a ierbii.

Ca sa fim un pic mai exacti, ceea ce spuneti ca e verde e doar reflexia luminii solare de catre iarba, perceputa de ochiul vostru si interpretata de voi.

Etapa a 3-a a exercitiului:
Raspundeti la intrebarea banala: stiti ce este aceea iarba ? Ah, deja ezitati, va folositi deja de primele doua etape de care am vorbit mai sus. Aveti dreptate sa ezitati. habar nu avem cam de nimic, nici macar de ceea ce inseamna IARBA. Pentru a spune ca stim ce inseamna iarba ar trebui sa stim nu numai culoarea (pe care nu o stim), ci toata existenta unui fir de iarba, de la simpla samanta pana la iarba moarta.... samanta - samanta incoltita - iarba proaspat iesita din pamant - flori de iarba - iarba cu seminte - iarba uscata.


Cand spunem iarba ar trebui sa simtim o legatura cu tot ce v-am spus mai sus nu numai cu ceea ce vedem in momentul X in fata ochilor. Are rost sa intreb cati va ganditi la samanta de iarba cand spuneti iarba ?

Daca vi se pare simplu cu iarba, inlocuiti iarba cu molie, cu purice, cu munte, cu planeta..... cu orice doriti voi.

Va multumesc pentru atentia acordata.
Amintiti-va in viitor ca toate credintele, analizele, hotararile, actiunile pe care le aveti sau le luati sunt bazate pe realitatea voastra, nu pe Realitate. Doar amintindu-va o sa puteti incepe sa gasiti adevarata Realitate. Poate nu o sa o stiti pe toata, dar o sa atingeti parti din ce in ce mai mari din ea.




__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

2 comentarii:

  1. frumoase plisee, împăturite, energiile lumilor vor releva liniile directoare.
    dar întotdeauna va rămâne ascunsă, cel puţin, mâna care a înfăptuit operaţiunea.

    iarba
    miros de picior de zână
    albastru de clorofil
    intenţia verbului a irumpe
    cadenţarul vântului de vară
    căuşul ploii
    visul furnicuţei
    vibraţia părului Geei...
    trag linie şi de la capăt :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect. Realitatea difera atat de la punct de vedere la punct de vedere, cat si in functie de profunzimea la care privim. Adevarul are mai multe straturi. Nu cred ca exista om care sa poata privi global si total lumea. Fiecare vede bucatica lui. Pentru mine, ceea ce vad eu este adevarat si important, caci asta are efect asupra mea.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.