luni, 30 august 2010

264. Opera si Opereta

Joi, 26 august 2010, ora 20:30
CARMEN de G. Bizet

Vineri, 27 august 2010, ora 20:30
VADUVA VESELA de Fr. Lehar

Sambata, 28 august 2010, ora 20:30
SANGE VIENEZ - spectacol de balet

Duminica, 29 august 2010, ora 12:00
MOTANUL INCALTAT de C. Trailescu

Duminica, 29 august 2010, ora 20:30
MY FAIR LADY de F. Loewe

Acesta a fost programul FESTIVALULUI DE OPERA SI OPERETA, editia a VI-a, august 2010.

Repere esentiale:

Localizare: Teatrul de Vara din Parcul Rozelor, Timisoara
Intrarea: libera
Locuri: pe banci sau in picioare.... banci sunt de lemn, verzi si neincapatoare; picioarele din proprietatea personala a fiecaruia :D
Vremea: superba. Doar sambata a inceput sa bata vantul, iar cerul a fost acoperit repede de nori care, spre dezamagirea meteorologilor, nu s-au scuturat peste noi la ora anuntata... Saru'mana Ingerilor Ploii ! Duminica a fost frig, cumplit de frig.... brrrrrr....
Audienta: foarte multa lume. Foarte multi doritori de spectacol bun.... dar audienta a fost decimata mai ales sambata si duminica de vantul rece, taios.

Asteptati sa va spun despre spectacole ?
Nu va spun nimic. Daca nu ati vazut, nu ati auzit, tot ce v-as putea spune eu ar fi numai vorbe in vant.

Ce am asteptat si nu am primit... posibile sugestii pentru viitoarele editii pe care le asteptam:

- sa se scoata ecranul acela din mijloc. La prima vedere pare o initativa buna dar marimea sa si luminozitatea fac imposibil sa se urmareasca ceva pe el. In plus, disparitia lui va permite ocuparea a mai multe locuri evitate de oameni tocmai din motivele enuntate anterior, oamenii cautand locurile laterale pentru a urmari chiar si de departe scena direct.

- o mai mare atentie pentru sonorizare. In prima zi, la Carmen sunetul era la un nivel atat de jos incat era greu de urmarit din spate ce canta interpretii pe cand in ultima zi, volumul era dat cu mult peste optim... e pacat ca asemenea lucruri marunte si usor remediabile sa dea o impresie gresita despre interpretarea solistilor.

- am asteptat inainte de fiecare reprezentatie o prezentare scurta despre opera in sine si despre interpreti. Cred ca este ceva usor de realizat ca la aceste manifestari cineva avizat, un critic sau cineva de la opera sa prezinte un pic pentru publicul prezent diverse detalii despre opera si interpreti.... sigur spectatorii ar fi mai atenti la ceea ce urmaresc mai apoi. Eu personal am vrut sa aflu mai mult despre solista care a fost in rolul Hanna Glavari (MIHAELA MARCU) in ce roluri mai joaca, ceva din cariera si alte asemenea detalii... si toate acestea fara sa fiu nevoit sa caut pe internet.

- intalnirile acestea cu timisorenii sunt un excelent prilej pentru Opera din Timisoara pentru promovarea proprie. Nu am vazut nimic in acest sens.... reclame pentru a merge la opera, un stand pentru abonamente pentru anul viitor, invitatia sa sustinem Opera prin donatii, cd-uri sau dvd-uri cu inregistrari si lista ar putea continua. Tot in acest registru de promovare, pe mine m-a deranjat anuntul ca este interzisa fotografierea fara autorizatie expresa. Daca in sala operei inteleg, in Parcul Rozelor nu inteleg acest demers. Din contra, eu as recomanda ca toata lumea sa faca poze si sa promoveze acest festival si Opera pe bloguri, forumuri, Facebook sau prin orice alte mijloace..... pentru ca oamenii sa vina in final sa cumpere bilete la spectacolele de opera.

Am sa inchei multumind tuturor celor care ne-au incantat in aceste zile, interpreti, instrumentisti sau oameni din stafful tehnic. Felicitari tuturor !

Ne vedem anul viitor !

Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.