luni, 31 ianuarie 2011

329. Indoctrinari (II)

Pentru a vedea cum si cat suntem de influentati de indoctrinarile ridicate la rang de adevar, e suficient sa privim la ceea ce traim, cum ni se schimba perceptia, balanta intre tristete si veselie (bucurie), starea interioara in functie de tot ceea ce ne este exterior noua: vremea, sunetul unei melodii, mirosurile, victoria / infrangerea echipei favorite, si lista poate continua.

Dar cea mai buna imagine asupra noastra si a indoctrinarilor pe care le-am primit, le sustinem si chiar le promovam o avem cand interactionam cu Moartea cuiva din familie sau apropiat; este obligatoriu sa fie apropiat altfel nu simtim nimic, asa cum nu simtim cand moare un fluture, o gazela in Asia sau un copil in centrul Africii.

2 comentarii:

  1. Ahh si ce doare aceasta indoctrinare, si chiar daca percepem la un moment dat ca alta e realitaea mortii tot nu reusim sa ne detasam, si sunt multe altele in special ceva care genereaza teama. ok, acum insa cum facem sa percepem realitatea, adevarul...

    RăspundețiȘtergere
  2. ... si o curata dezlegare de imaginile si forta indoctrinarilor, o taiere limpede, ca o coasa, e cand interactionam cu Moartea noastra. Dupa aia, traim...

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.