miercuri, 17 noiembrie 2010

294. Timpul ca plata

Gandindu-ma astazi la postarea lui Alex Mazilu despre Facebook - Foto dependent - am constientizat inca o data plata pe care o facem noi cand citim bloguri, cand scriem pe forumuri, cand urmarim tot ce fac ceilalti pe facebook sau aiurea:

Plata pe care o dam este
TIMPUL VIETII NOASTRE !


Aceasta este plata pe care o facem fara ca macar sa o constientizam: platim cu clipe de viata. O intrebare pluteste in aer, nerostita, taioasa precum sabia lui Damocles:

9 comentarii:

  1. depinde de ce alte alternative esti constient.
    ce relatii ai in viata reala, in care sa investesti.
    ce bucurii care sa te faca sa-ti salte fundul de pe scaun.

    si in viata virtuala, ca si in cea ,,reala" se pune problema reciprocitatii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sprididusule, eu cred ca orice ne face sa "ne saltam de fundu' de pe scaun" merita atentia noastra. Ajnanina spune bine: "depinde ce relatii ai in viata reala, in care sa investesti". Si tu stii asta, fiindca esti spiridus. Acum...spune-mi si mie: de ce unii nu mai investesc in nimic...si dispar cu totul? Esti spiridus...si trebuie sa stii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Rareori. Adesea imi imaginez ca sunt ultimele clipe ale vietii mele, cele pe care le-as prelungi cu orice pret. Dar asa e jocul, apreciezi sau nu, alegi bine sau nu. Incet incet inainte...

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Ajnanina - tocmai ma gandeam ca si viata pe net, cea virtuala (sa ii spunem asa) este tot viata noastra. Traim ceva sau altceva, manifestam in permanenta dreptul la alegere.

    Amu, ca este o alegere intre a citi un blog sau a bea o bere sau o alegere intre o bere sau o plimbare pe malul baltii este numai o problema de detaliu.

    Oricum, intotdeauna, la bere sau la film, sau cand stam si privim norii tot platim cu Timp de Viata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hahaha, google nu ma lasa sa imi postez propriile comentarii.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Pozaru - cuim adica nu investesc in nimic ? Investesc in ne-fiinta chiar propria lor viata.

    Si dau valoare ne-fiintei, ajungand sa dispara chiar ei atunci cand devin una cu nimicul. Batranii spuneau despre acest soi de persoane ca se risipesc, ca se irosesc.

    Multe am uitat noi din intelepciunea poporului.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Dili - nu pot sa nu imi aduc aminte de o expresie celebra:

    "Tot inainte, pentru ca Inainte era mai bine :D"

    RăspundețiȘtergere
  8. a vazut cineva ABSOLON? cu timp din viata se platea vaccinul necesar mentinerii vietii. isi cam furau palaria singuri, cam ca si noi. cei care incearca sa castige cateva minute alergand le obtin din scurtarea ietii de fapt. asta voiai sa spui?

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Anonim - nu e vorba de castig sau pierdere. Cei care se opresc la acest tip de alegere (in functie de castig), au pierdut deja.

    Am vrut sa subliniez inca o data risipirea timpului, irosirea sa in actiuni fara sens, facute numai pentru a ne pierde timpul.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.