joi, 15 ianuarie 2015

Televizor vs citit

Multa lume vorbeste despre diferentele intre privitul la teNbelizor si citit.
Daca doriti sa aflati ce se spune despre subiect, sfantul google va arata peste 90 milioane de pagini (reading vs watching tv)..... wow. NU va speriati, nimeni nu va cere sa le cititi pe toate :D

Asa cum stimatii mei cititori asteapta de la subsemnatul, eu nu am sa bat apa in piua si nu o sa spun ce au mai spus altii. Am sa va spun care e cauza pentru care oamenii aleg teNbelizorul. Cauza pentru care lupta de a convinge copiii sa citeasca e aproape pierduta din start.

Fiecare activitate umana consuma energie.
Cu cat activitatea e mai complexa cu atat energia este mai mare.
Cititul este o activitate deosebit de complexa, zonele cerebrale utilizate fiind de aproape 10 ori mai multe / mai extinse decat in cazul vizionarii unui film.

Lipsa antrenamentului, lipsa energetica, lipsa resurselor necesare pentru citit fac ca teNbelizorul sa fie ales de toti cei care nu pot "sa duca" energetic provocarea data de citit.

Vedeti ce simplu este totul ?
Acum stiti exact cauza.

Spor la citit !__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.