miercuri, 26 octombrie 2011

345. Cautand o lume mai buna

Stradania omenirii zilelor noastre este de a controla lumea, de a face lumea "mai buna". Fiecare individ este indoctrinat prin toate mijloacele posibile ca aceasta este menirea lui pe pamant, de a face lumea "mai buna", o lume "mai buna" insemnand o lume care sa ii satisfaca poftele, nimic altceva.

Scoala (privita ca invatamant), cursurile de afirmare personala, cartile gen Scretul, cursurile de meditatie, tehnicile de autohipnoza si alte nenumarate metode sunt indreptate, toate, fara exceptie catre acelasi obiectiv: o lume "mai buna".

Proverbul la care ma gandesc scriind aceste aspecte ale lumii actuale este unul banal dar foarte potrivit:

"Sa nu pui carul inaintea boilor".

Sa nu credeti ca eu nu m-am gandit niciodata la o lume mai buna, mai frumoasa, mai.... mai.... Si eu m-am gandit dar am descoperit ca totul este o minciuna. Singura menire a vietii noastre este sa devenim NOI mai buni. Fiind NOI mai buni, intreaga lume din jurul nostru va fi mai buna.

Auleu, asta implica MUNCA cu propria FIINTA, cea mai grea Munca din lume, si cui ii place sa Munceasca ? Dar despre Munca o sa vorbesc alta data.

Acum povesteam despre dorinta oamenilor de a trai intr-o lume "mai buna".
Priviti in jur si o sa vedeti o multime de oameni nefericiti, indiferent de "realizarile" pe care le-au obtinut, materiale, familiale, sociale, in cariera.... da, indiferent de "realizarile" exterioare, in interior au ramas aceiasi. Atunci, cum sa fie fericiti cand intre exterior si interior este o prapastie imensa ?

Stiu intrebarea care se pune sau ar trebui sa se puna:
Ce e de facut ?

Cautati sa fiti voi mai buni.

Aceasta e calea. Nu e usoara si scoli care sa va invete nu gasiti. Toate scolile sunt ocupate cu totul si cu totul altceva, nici una nu o sa va invete ceea ce aveti nevoie: SA TRAITI.

Singura solutie care va este la indemana este sa cautati Invatatura si sa o mancati pe paine imediat cand gasiti pe cineva care sa va Invete. Nu ratati aceste momente. S-ar putea ca a doua zi acel cineva care v-a invatat sa dispara si atunci ce mai faceti ?

Pace tuturor !




__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

2 comentarii:

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.