luni, 6 iunie 2011

405. Bucuria ca mod de trai

Vazand zbaterea mea (inutila) de fiecare zi, intr-o zi mi-a spus:

"Singurul nostru rost pe pamant este sa ne Bucuram.

Sa ne bucuram ca ninge
ca ploua,
ca e soare,
ca e vara sau iarna....

Rostul este
sa ne Bucuram ca Traim.
sa Traim in Bucurie
sa Traim chiar Bucuria.
"

Recititi ce am scris mai sus, apoi vedeti care sunt preocuparile voastre zilnice.
Cand v-ati bucurat ultima data si cat a tinut bucuria voastra ? 10 minute, 30 minute, o ora ? Dar restul timpului cum l-ati trait ? Vedeti cum ne pierdem timpul cu nimicuri ?

O zi frumoasa si plina de bucurie sa aveti !



__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

8 comentarii:

  1. De cate ori ma infurie sau ma supara ceva, ma intreb daca exista altceva care sa ma bucure totusi in momentul acela. Si nu stiu cum se face, dar mereu gasesc ceva pozitiv. Nu-mi trece supararea, dar nici mult nu mai are :)

    Mare adevar spui tu aici, sa traim in Bucurie si nu impotriva ei cum fara sa ne dam seama, de multe ori o facem...

    RăspundețiȘtergere
  2. @ MeetTheSun - nici macar "contra" bucuriei nu traim; pur si simplu uitam de ea, asta daca am stiut vreodata sa o cautam.

    Ai vazut ca putini cauta bucuria in mod activ si constient ?

    RăspundețiȘtergere
  3. să ne bucurăm... pur şi simplu, echivalent cu a fi, şi cu cât trăirea sufletului o exprimi mai aproape de realitatea experimentată prin cele 150 simţuri :D, cu atât eşti mai aproape de extaz, care e bucuria la pătrat, sau la cub, depinde.

    a trăi în clipa prezent este echivalent a bucura sufletul, care la rândul lui bucură mintea, care bucură corpul. peste care aşezăm starea naturală a a spiritului!

    RăspundețiȘtergere
  4. Uneori bucuria e ca un muguras superb prins intre fasiile de laser ale gandurilor mai triste si sagetilor celorlalti. Rareori poate ramane mult timp inflorit, fiindca imediat petalele-i sunt strapunse de marsavii marunte. Plastica si urata mai sunt si eu azi.
    Dili

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Flipi - nu e neaparat echivalent; sa zicem ca merg tinandu-se de mana :D

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Dili - petale sfasiate ? Neeee....

    Petalele sunt tot acolo, la fel de frumoase dar nu le mai vedem preocupati (atenti) sa ne uitam la (la ce ziceai ?) marsavii marunte, ganduri triste si sageti.....

    E doar o problema de perspectiva si atentie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Desi pare la indemana oricui, bucuria e un lucru greu de trait. Multi oameni rad cu toata gura, dar nu rad si cu ochii... Poate ca ne-am obisnuit sa mimam bucuria si cand o traim cu adevarat o confundam cu fericirea caci atat de intensa ni se pare...

    RăspundețiȘtergere
  8. @ pescarul - bucuria e un lucru usor de trait. E necesara doar o detasare fata de mizeriile cu care ne batem capul non-stop.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.