luni, 23 ianuarie 2017

Suferinta ca plata karmica

Multa lume se intreaba cum functioneaza karma sau legea ecoului cum ii spun eu.

Am explicat ce este Legea ecoului in Sfaturile lui Darael. Pentru cei care nu vor sa deschida pagina cu sfaturile am sa redau aici Legea ecoului:

" Legea ecoului.
Gandeste-te la existenta noastra intr-o vale intre munti. Tot ce strigam ne vine inapoi - Legea ecoului. Daca strigi "te iubesc", iti vine inapoi "te iubesc, te iubesc, te....". daca strigi "f...k you" oare ce iti vine inapoi ? Ai trei incercari pentru raspunsul corect.... si daca nu stii, poti intreba un prieten, hi hi hi (scuze, dar putina gluma nu strica).

Ok.
E simplu de inteles.
Valea in care stam este Lumea, iar muntii sunt reprezentati de intregul Univers. Da, in acest Univers putem primi ecoul de la marginea Universului, dar si de la persoana din jur - care este si ea un "munte". 

"Strigatele" sunt tot ce facem, gandim, simtim, traim. Noi le dam viata si ele - strigatele - ni se intorc.

***

Revenind acum la tema acestei postari, este incredibil de simplu cum functioneaza karma (simt nevoia sa ii spun karma aici si nu ecou).

Karma implica plata SUFERINTEI produse.

Am sa explic cu un exemplu.
Cineva da o palma unei persoane. Aceasta sufera.

Plata este greu sa fie tot o palma.
Judecata umana spune ca ar trebui sa primeasca tot o palma. Dar cum stim ce forta sa fie, ce intensitate, data de cine ? Cand anume ?

Viata a rezolvat acest subiect prin legea karmei. Plata este suferinta care se intoarce. Acelasi grad de suferinta daca putem spune asa.

Ca urmare, cel care a dat palma o sa experimenteze in viitor aceeasi suferinta. Poate sa fie pierderea casei, sau o boala, sau orice alta experienta de viata care o sa ii provoace acelasi grad de suferinta ca palma data.

Vai, se poate pierde o casa de la o palma ?
De ce nu ?

Poate ca cel violent e miliardar si i se rupe-n basca de o casa. Mai are 10. Iar palma poate a fost una de umilinta in public si persoana respectiva si-a pierdut jobul si apoi casa de la palma aceea.

De aceea legile karmice se aplica intotdeauna in cel mai desavarsit mod. Pentru ca ele fac parte din structura lumii. Nimeni nu scapa, vierme, om sau soare.

Rugaminte finala: nu va legati de cuvinte sau exemple. Incercati sa percepeti legea ca Lege. Treceti dincolo de cuvintele mele putine care nu pot sa va expuna tot ce se poate spune despre acest subiect extrem de generos. In fond, e vorba despre viata reala, cum sa o incorsetam in trei cuvinte ?

Pace tuturor !
__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

2 comentarii:

  1. Un singur lucru ma deranjeaza: ecoul asta poate sa se-ntoarca si peste generatii? Asa zice in Carte...
    D.

    RăspundețiȘtergere
  2. In general viata nu tine cont ca suntem deranjati de ceva sau nu :D

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.