Si uite asa ajungem sa cautam in viata placerea fara ca macar sa stim de ce o cautam.
In acelasi timp (de viata), intalnim cateva momente rare in care experimentam bucuria, dar, vai, aceste momente sunt atat de rare. Nici nu este de mirare pentru ca nu suntem invatati sa cautam bucuria, nimeni nu ne atrage atentia ca este o deosebire enorma intre placere si bucurie.
Confirm DEX
BUCURIE, bucurii, s. f. 1. Sentiment de multumire vie, de satisfactie sufleteasca. ◊ Loc. adv. Cu bucurie sau cu toata bucuria = (foarte) bucuros. 2. (Concr.) Ceea ce bucura pe cineva. – Bucura + suf. -ie.
PLACERE, placeri, s. f. 1. Actiunea de a placea si rezultatul ei; stare afectiva, fundamentala, determinata de satisfacerea unor tendinte, a unor cerinte vitale; sentiment sau senzatie de multumire, de bucurie, provocate de ceva care satisface gustul sau dorinta noastra. ◊ Loc. adv. Cu placere = a) cu drag, bucuros, din toata inima; b) formula de raspuns la multumirile exprimate de cineva pentru un serviciu. Fara placere = in sila, fara voie. ◊ Expr. Fa-mi placerea... = fii bun..., te rog... 2. Distractie, petrecere; desfatare, agrement. 3. Dorinta, voie, chef, gust. ◊ Loc. adv. Dupa (sau de) placere = pe plac, dupa voie, dupa gust. – V. placea.
Meditati asupra acestei diferente, inlocuiti cautarea placerilor cu descoperirea bucuriei si viata o sa vi se schimbe. Va garantez ca asa va fi.
__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael6 tehnici in asteptarea lui BB mic
Pentru placere mai poti avea sentimente de vinovatie, pentru bucurie nu!
RăspundețiȘtergereBucuria in general apartine copiilor, placerea adultilor si doar adultii-copii mai stiu sa se bucure.
Ce coincidenta, e a doua oara seara asta cand ma gandesc la bucurie - vazand promo-ul de pe un post tv despre PS Justinian Chira, nu i-am putut percepe chipul decat ca emanand o mare, mare Bucurie in priviri - n-am mai vazut asa ochi ca ai lui decat poate la copii... in schimb la placere nu m-am gandit. In cazul meu, o diferenta este ca placerea este cu premeditare, bucuria in schimb apare deodata si se simte intens o clipa sau mai multe, depinde cat de pur si cat de gata sa o prinesti esti.
RăspundețiȘtergere@ Claudia - de ce esti asa serioasa ? Poti sa nu ai nici un sentiment vinovat cand furi cate o placere in zilele noastre.
RăspundețiȘtergere@ Dili - cine stie, poate cineva te trage de maneca si iti arata ca e momentul sa incepi sa cauti si bucurii in jurul tau (icon poznas)
RăspundețiȘtergereMultumesc!
RăspundețiȘtergere:)