vineri, 1 octombrie 2010

278. Legenda celor 1000 de cocori

Legenda celor o mie de cocori

Una dintre cele mai faimoase figuri din origami este cocorul, unul din cele mai importante simboluri ale pacii. Legenda spune ca celui care impatureste o mie de cocori (tsuru in japoneza) i se va implini cea mai mare dorinta din inima sa.

O fetita pe nume Sadako Sasaki care a fost expusa radiatiilor in urma bombardarii Hiroshimei a crezut cu tarie ca daca va face cei 1000 de cocori se va vindeca. A reusit insa sa faca doar 664 dar apoi a murit la 12 ani, bolnava de leucemie. Prietenii sai, impresionati, au continuat munca pe care ea o incepuse si a fost inmormantata impreuna cu 1000 de cocori.

In amintirea ei, a fost facuta o statuie de granit care este asezata in Parcul Pacii din Hiroshima - o fetita care tine in maini un cocor cu aripile intinse. In fiecare an, statuia este inconjurata de mii de cocori de origami.

Un grup de o mie de cocori poarta numele de senbazuru.

Eu nu stiu sa fac cocori din origami.
Dar incerc sa va daruiesc voua, tuturor celor din jurul meu, cate 1000 de zambete.
1000 de zambete in fiecare zi.
1000 de ganduri bune pentru fiecare.

8 comentarii:

  1. ganduri bune si pentru tine.
    uite:

    http://poveste.jocurilemele.ro/wp-content/uploads/2008/11/cocor.gif

    RăspundețiȘtergere
  2. receptionat, returnat, zambit.. ;-) Eu am facut un singur cocor origami dupa un filmulet de pe youtube, nicicum un senbazuru...

    RăspundețiȘtergere
  3. ...si chiar reusesti...primit, savurat, multumit, returnat zambetul [:D] si gandurile bune...si tu ai nevoie de ele!
    Zile senine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesanta legenda...
    Fie ca ce ne doresti noua, sa se intoarca apoi la tine!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar daca nu stii sa-i faci din hartie... sau poate tocmai de aia, fiindca nu din hartie ii faci, cocorii vin, in felul lor, si-si pun aripa pe cate cineva.
    Pe Sadako... n-am cum s-o uit, poveste ei mi-e draga de mult... Cocorii care o poarta prin lume, pe Sadako - cea care crede si-si tine viu visul-, ating pe cate unul si cate altul si asa visul este tinut treaz... Oamenii is doresc in felul lor, al fiecaruia, sa fie iubiti. Si impartasirea feluritelor forme - zambete, atingeri, ganduri, priviri, soapte, sederi aproape in liniste, toate astea si multe altele sunt fiecare cate un cocor.
    Mii de cocori sunt in lumea asta...
    Fericiti cei care ii vad, fericiti cei care ii impartasesc.
    Sa ti se intoarca darurile, inmiit!

    RăspundețiȘtergere
  6. imi place foarte mult legenda

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Anonim - putem spune fara sa gresim ca nu e o legenda, ci realitatea.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.