miercuri, 6 mai 2015

Femeile barbati

Denumirea de "monstru" a fost data in timp hotilor celebrii, criminalilor, sadicilor, oamenilor cu un handicap sau altul.

In zilele noastre aceasta denumire poate fi luata usor de femeile-barbat.
Nu cred ca exista ceva mai hidos decat femeile care isi neaga natura dorind sa fie barbati in societate (si actionand ca atare). Nu ma refer la sarmanele care isi schimba sexul, ma refer la femeile care se comporta ca barbati in relatiile cu ceilalti.



__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

4 comentarii:

  1. Privit din "afară", majoritatea oamenilor te-ar aproba.
    Dar..., te-ai gândit vreodată ce anume le determină pe femei să ia decizia de a afișa în societate "fața" de "femeie-bărbat"?
    Că nu-mi permit să te întreb ce te-a determinat pe tine să fii atât de acid.
    Mulțumesc anticipat pentru răspuns. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @O femeie - motivul este asa de evident incat il poate vedea oricine: dorinta de succes, de afirmare, de control. Neintelegerea faptului ca NU exista egalitate intre barbati si femei asa cum NU exista nici competitie. Si egalitatea intre sexe si introducerea ideii ca exista competitie intre barbati si femei sunt teme false care au prins la public intr-o anumita perioada. Iar acum vedem consecintele acestor idei.

    Feminismul ca miscare sociala a produs acest tip de femeie.
    Sloganul "femeile sunt egale cu barbatii" este motivul. Egal a fost inteles ca identic.

    Am mai spus aici ca mana dreapta nu este egala cu mana stanga.
    Ambele sunt importante. Sunt complementare. Dar a transforma mana stanga in mana dreapta doar ca sa ai doua maini dreapte e ceva contrar legilor vietii.

    RăspundețiȘtergere
  3. I'm afraid you missed the point..
    Treaba e mai "adâncă" de atât. Sub aparentele motive pe care le-ai enumerat, o femeie devine "femeia bărbat" după ce un bărbat (sau mai mulți) i-au călcat feminitatea în picioare, au umilit-o pentru că, deh, "sunt puternici și pot", un viol acolo, o bătaie-două, etc. După astfel de experiențe femeile își pun "platoșe" care să le ascundă feminitatea și să trăiască neobservate într-o lume a bărbaților care cred (majoritatea) că a avea mușchi te face puternic și îți dă drepturi asupra celor mai "slabi". Restul sunt detalii și variațiuni..
    Nu-s o feministă militantă și nici nu cred că femeile sunt egale cu bărbații în sensul identificării. Am formulat comentariul de mai sus în acel fel (cu tot cu "Că nu-mi permit să te întreb ce te-a determinat pe tine..") crezând că te vei pune pentru o secundă în locul unei femei și vei descoperi și singur ceea ce am spus aici. Se numește empatie, sigur știi.
    Să ne amintim că legea ecoului de care ai amintit aici (în formularul pentru comentarii) este o variantă a legii oglindirii care spune că nemulțumirile pe care le avem față de ceilalți sunt nemulțumiri față de noi înșine.
    Să fim sănătoși :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @O femeie - sunt convins ca toate femeile-barbat din multinationale, din banci, din functii mai mari sau mai mici au avut feminitatea calcata in picioare, au fost violate si batute. Sper ca ai spus-o ca o gluma si nu crezi nici tu ca toate femeile care urmeaza acest model au patit asa ceva.

      Nimeni nu poate sa glumeasca cu violenta fizica, cu violul si alte abuzuri.

      Vreau sa fac o mica precizare: nu am nici o nemultumire ca ele sunt cum sunt. Postarea este numai o prezentare a unei realitati actuale, a indepartarii oamenilor (a acestor femei in acest caz) de legile vietii. Spre deosebire de multi, eu chiar respect libertatea tuturor de a face fiecare ce vrea cu viata lui. Dar asta nu ma opreste sa arat cand cineva face o ghidusie sau alta raportat la Viata.

      Sunt preocupat de alte proiecte acum altfel faceam o prezentare mai lunga a efectelor acestei atitudini asupra persoanelor respective, asupra societatii si asupra mediului in care luceaza..... scuze ca nu o fac, sunt ocupat.

      Final: pe mine ma enerveaza moda aceasta cu empatia.
      Pentru ca eu personal (nu spun de altii ca nu imi permit), eu personal nu am nevoie sa empatizez cu oamenii ca sa ii inteleg. Eu pur si simplu ma uit in interiorul sufletului lor si vad. Vad dincolo de declaratii, dincolo de imagine dincolo de mastile publice. Si crede-ma, vad mult mai mult decat declar aici.

      Ștergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.