duminică, 25 ianuarie 2015

Accesul la cunoastere ieri si azi

Cunoasterea, adevarata cunoastere a fost tainica intotdeauna.

Pe vremuri era ascunsa, greu accesibila, tainica.
Cei care o aveau o impartaseau greu avand criterii greu de atins de cei care o cautau. Nu oricine primea Adevarul chiar daca dadea nas in nas cu un Maestru.

Azi cunoasterea este tot ascunsa, greu accesibila si tainica.

O cauza evidenta este faptul ca este extrem de greu sa gasesti un Maestru real in turma "initiatilor-de-trei-zile" care spun tuturor ca ei sunt detinatorii Adevarului absolut pentru care au platit 100 euro. 

O alta cauza este ca informatia reala este ascunsa intr-o imensitate de informatii fara valoare, pareri sau minciuni despre un subiect sau altul. 

"Cautati Adevarul si Adevarul va va face liberi" nu este un lucru usor de infaptuit. 
Cere stradanie, perseverenta si timp. Adica tot ceea ce este greu de cerut oamenilor zilelor noastre :)))))



__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

5 comentarii:

  1. La concluzia dumitale asa mai adauga doar (si)ceea ce dobandesti (mai cu seama) in urma efortului -pe care de-altfel nu ma-ndoiesc ca il constientizati deja- si este vorba de Increderea in neprevazut. Servus!

    RăspundețiȘtergere
  2. @don quijote - increderea in neprevazut suna interesant

    RăspundețiȘtergere
  3. Vine ca o constatare de drept dupa ce manifesti un devotament sa spunem ...ceva mai "exacerbat" pentru cunoastere care cere totusi, un timp. Intentia ca prima cauza, necesara noua totusi, devine in scurt timp precum fluturasul de la badminton ->deviat de forta vantului.


    Nu, nu e un lucru usor de infaptuit... Insa. Ati observat Incantarea imensa ce le-o produce unora lecturarea materialelor gnostice curente, ba chiar foartor multor dintre cei interesati de spiritual. ?Oare de ce...

    RăspundețiȘtergere
  4. @don quijote - Sincer, nu stiu de ce. Eu nu prea citesc nimic in ultimul timp. Invat din cartea vietii, din natura. Copacii, pamantul, pasarile sunt profesori foarte buni si nu mint niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot ce am vrut sa subliniez e ca Accesul la cunoastere ni-l acorda devotiunea in fata adevarului-si-atata-tot, nimic altceva. Natura ne arata simplitatea, ca model de conduita. Insa Cartea Lumii poarta numele de ADEVAR, natura umana fiind cu predilectie una filozofala.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.