vineri, 30 noiembrie 2012

Intrebare

Cititorule care treci pe aici, toata ziua povestesti cu altii, de dimineata pana seara, acasa, in magazine, pe strada sau la servici.

Cititorule, spune sincer, cand ai vorbit cu TINE ultima data ?
Mai tii minte ce ai vorbit ?




__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

7 comentarii:

  1. Acum 2 zile cand am terminat de citit cartea "Dragostea dureaza 3 ani". Cand mi-am pus intrebarea daca sunt norocoasa ca am depasit 3 ani de relatie sau ma mint frumos. A fost o intrebare atat de sincera incat si acum evit sa ma gandesc la asta

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Ciresica MaMeMiMoMu - fara numar sunt cei care nici macar o data in viata nu isi pun nici macar o intrebare. Toata stima si respectul pentru curajul tau.

    RăspundețiȘtergere
  3. .. si cand, intrebandu-te, nu gasesti forta de a nu te judeca, ce faci? Cand te condamni incercand sa ii salvezi pe toti cei ce ti se insira in fata cu eticheta "vinovat" atarnata de gat, e corect? Cand nu valorezi nici un gram de om in fata propriei tale fiinte, iti mai vine sa mai vorbesti cu tine vreodata? Si dupa ce dai nas in nas o secunda cu tine, incerci sa te agati de orice raza care-ti satisface un ego stalcit si mergi inainte tot asa cum stii dintotdeauna si ti se pare ca a fost o pioerdere de vreme - oare asa e? Eu cred ca provocarea vietii e sa te iubesti pe tine insuti ca pe altii, si nu pe altii ca pe tine. Pentru mine asa e. Si in drumul catre aceasta, incerc sa adun trairi care sa ma propulseze catre o alta si o alta zi la sfarsitul careia sa pot spune ca nu regret nimic.Si ca am un rost pe lumea asta. Si..... si....

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Dili - iuuuu huuuu.... bine ai revenit.

    Hai sa corectez un pic abordarea ta. Nu mult, doar sa schitez cateva repere:

    E vorba sa vorbesti, nu sa te intrebi ceva.
    Ce ai putea sa te intrebi ceva si sa nu stii deja acel ceva (si raspunsul sau) ?

    Iar cand vorbesti e normal sa te (mai) si asculti pe tine asa cum asculti pe oricine cu care vorbesti. Discutia cu pricina devine o posibilitate sa te (re)descoperi, fara acuzatii, fara judecati, fara minciuni si jumatati de adevar.

    Cat despre ceilalti, ce legatura au ei cu tine si intalnirea ta cu tine ? Nici una.

    La final, uite provocarea vietii:
    Sa TE IUBESTI. PUNCT.

    Nu "cumva", nu "ca pe altii", nici macar "ca pe tine". Sa te iubesti pur si simplu, fara nici un reper..... na ca acum stii si rostul, sa ajungi sa te iubesti, sa te accepti si sa te bucuri fara nici un scop/motiv/argument.

    Exercitiu sa intelegi despre ce vorbesc:
    Sa zicem ca esti pe o insula pustie, doar tu. Sau esti ultimul om de pe pamant, solo pe toata planeta. Fata de cine te mai poti raporta daca esti singura ? Se duce la naiba toata iubirea ta, tot rostul vietii tale ?

    Vezi, raportarea e bine sa fie la tine. Esti cea cu care 'dormi' in fiecare noapte :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine ai revenit tu!
    Fara repere? Iubire pur si simplu... ma miram sa dai tu teme usoare :P Multumesc! Hugs!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Dili - pai e o tema usoara Dili draga. Hop-top si gata :)

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.