vineri, 30 decembrie 2011

Iisus intre Craciun si Paste

A trecut si acest Craciun.

Oamenii si-au amintit de Iisus. Nu ca ar fi vrut neaparat dar e aproape imposibil sa nu iti aduci aminte cand peste tot auzi colinde, vezi emisiuni la tembelizor si e plin netul de articole, urari si oferte "de Craciun".

Nu despre aceste aspecte vreau sa va vorbesc. Nici macar de inlocuirea lui Iisus cu mos cracila (sper ca persoanele habotnice sa nu se supere prea tare pe mine pentru aceasta blasfemie hahaha).

Eu vreau sa va provoc.
Zilele acestea ne-am gandit la Iisus ca nou nascut.
Acum ceva timp ne-am gandit la el ca fiind crucificat si apoi viu, inviat.

Care este ADEVARATUL, REALUL Iisus ?

Jucandu-ne cu aceasta abordare, extrapoland, putem intreba la fel de naiv: CINE SUNTETI VOI ? Cei de ieri, cei de azi, cei de maine ? Jucati-va cu aceste intrebari naive. Raspunsurile o sa va tulbure nitel, dar nu prea mult.... peste trei zile o sa le uitati asa cum uitam tot ce ne tulbura sabloanele de gandire.




__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

8 comentarii:

  1. Parerea mea este urmatoarea:
    Adevaratul Domn Iisus Hristos este cel slavit intru Treime: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Pentru ca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat l-a trimis pe Fiul Sau sa fie prunc nascut din Fecioara, copil ca toti copiii, intrat in templu si crescut in credinta si buna-cuviinta, si ajuns adult Dumnezeu l-a jertfit pe El pentru mantuirea omenirii, pentru ca noi oamenii sa intelegem cat de mult ne iubeste Dumnezeu pe noi si ca tot ce cere de la noi este.....dragoste!
    Noi ne rugam lui Iisus cel viu, Iisus Dumnezeul din Treime si de Craciun cinstim si slavim nasterea Lui, venirea pe pamant, intre oameni.
    Asa zic eu.......

    RăspundețiȘtergere
  2. E ca si cum ai intreba ce e de fapt un bulgare de zapada - primul sau al o mie-lea fulg din care e format? Eu zic ca, daca suntem niste bulgari demni, ne vom rostogoli cu onoare prin viata si nu vom uita nici o intrebare-fulg lipita in vreo clipa de noi... fiecare din ele ne formeaza, ne ajuta sa crestem si sa folosim mai intelept darul care se numeste Viata. Iisus ne ajuta daca noi stim sa vedem pildele din jur.
    Dili

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani, sanatate, fericire si tot ce iti doresti pentru noul an ! La buna recitire !

    RăspundețiȘtergere
  4. La mulţi ani, in Dragostea Domnului Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos!

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani! Sanatate, fericire si blandete!
    Claudia

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.