marți, 6 decembrie 2011

357. Realitate, vise si pareri

Astazi am sa va rog sa incercati sa faceti un mic exercitiu:

Necesar:
- o coala de hartie
- ceva de scris
- cateva momente in care sa nu va ganditi la altceva

Impartiti coala in 3 coloane.

In stanga descrieti realitatea. Asa cum v-am spus intr-o zi, evitati epitetele, descrierile, comparatiile.
In mijloc scrieti parerea voastra despre lume, cum o vedeti voi acum.
In dreapta scrieti cum v-ar place voua sa fie lumea, visele voastre.

Nu cugetati prea mult cand faceti acest exercitiu. Lasati mana sa scrie singura. Straduiti-va totusi sa fiti sinceri; ce rost ar avea sa scrieti altceva decat ceea ce simtiti si credeti ? Nu o sa va citeasc nimeni hartia.

La ce e buna toata aceasta stradanie ?
Este evident: sa vedeti ce diferenta imensa este intre realitate, perceptia voastra si visele voastre.

Cum toata lumea vrea sa stie si un folos imediat, va spun unul: daca va bazati pe realitate, o sa fiti fericiti, si o sa cunoasteti bucuria si succesul. Cei care se bazeaza pe pareri si vise, mai devreme sau mai tarziu o sa..... completati voi :D

Succes la scris si analizat.




__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

9 comentarii:

  1. A te baza pe realitate inseamna sa nu incerci sa schimbi nimic si pe nimeni, fiindca atunci ar insemna sa-ti urmezi un vis? Pare trist asa.
    Dili

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate ar trebui toti sa ne inchipuim alta realitate, si atunci se va schimba ceva!
    Tu spuneai intr-un mesaj ca totul este asa cum este in Romania pentru ca mereu spunem: ala ne inseala, aia fura, aia e corupta... si exact ce gandim asta materializam!
    Eu visez... merg pe strada si vizualizez lumea, obiectele asa cum "poate" le-am vazut in copilarie sau cine stie cand si unde; important este ca in "imaginea" mea ele sunt mai luminoase, mai frumoase, mai calde si blande; vizualizez cum ar trebui sa arate zonele si cum mi-ar place sa arate!
    Nu stiu ce as face daca imaginatia mea nu ar mai fi... ar fi prea trist; cum ar arata fiecare zi pe care o percepem asa cum este: mohorata, oamenii ingandurati, gunoaie pe jos, cladirile cenusii, masinile murdare, aerul incarcat de mizerie...
    Deci, draga Dara, sigur ai zis ceva ce eu nu am inteles... pura realitate nu ma face fericita! Poate doar realitatea creata de mine dupa indeplinirea viselor!
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Dili - daca o sa incerci sa te schimbi pe tine o sa ai de lucru viata toata si un pic mai mult, iti garantez aceasta :D

    Intrebare care o sa taie in carne vie (sarea o pui tu): "pe cine altcineva / ceva crezi ca poti sa schimbi ?"

    In timp ce cugeti la aceste lucruri, ti-am pus un mot de frisca pe nas... hihihi, te-am schimbat, esti alta Dili amu, Dili-cea-cu-nasul-de-frisca ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Claudia - tocmai ai descris frumos 'traiul' in vis.

    Materializam ceea ce gandim ? Poate, dar nu e vorba niciodata (sau foarte rar se potriveste) ca forma; se materializeaza principiile - ura atrage ura, iubirea iubire, hotia hotie si tot asa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie imi place sa visez, stiu ca nu o sa fie tot cum visez, insa imi face bine aceasta stare. Ce e rau in a visa? Asteptarile ne sunt zdruncinate de cruda realitate? da, ne-am cam obisnuit cu asta ...si totusi continui sa visez....

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu mai cred nimic in afara de faptul ca nu stiu nimic. Asta fu sarea. Condamnati la viata.
    Dili

    RăspundețiȘtergere
  7. @ April - nu e rau deloc sa visam. Visele ne pun in contact cu ceva cu mult mai vast decat ne putem imagina.

    Dar, asa cum spun budistii, e bine nici prea mult, nici prea putin. Cine evadeaza (prea mult) in vise uita de realitate.

    Si atunci ce sa facem cu visele ?
    Pai visam, vedem lumea altfel si apoi revenim in realitate traind in realitate si incercand sa traim in ea (in realitate) ceea ce am trait frumos in vis.

    Cum ar zice cineva, sa incercam sa stam curati in cocina porcilor :)) Curatenia o invatam visand (cam greu sa inveti asta in cocina) iar apoi aplicam in real ce am invatat 'dincolo'.... e greu sa explic in cuvinte toate aceste lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Dili - dap, esti condamnata pe Vecie la Viata. ce te faci acum ca Stii ? Sa nu spui ca nu Stii, doar tu ai spus-o.

    RăspundețiȘtergere
  9. "Si atunci ce sa facem cu visele ?
    Pai visam, vedem lumea altfel si apoi revenim in realitate traind in realitate si incercand sa traim in ea (in realitate) ceea ce am trait frumos in vis.

    Cum ar zice cineva, sa incercam sa stam curati in cocina porcilor :)) Curatenia o invatam visand (cam greu sa inveti asta in cocina) iar apoi aplicam in real ce am invatat 'dincolo'.... e greu sa explic in cuvinte toate aceste lucruri."

    Acum am inteles... stiu ca fac bine ceea ce fac!
    E foarte adevarat ca visand, incet incet realitatea mea devine si realitatea celor din jurul meu!Uneori... e insa multumitor... deocamdata!
    Multumesc
    Claudia

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.