marți, 12 aprilie 2011

387. Asteptari, asteptari

De atatea ori in viata descoperim (prin suferinta de cele mai multe ori) diferenta dintre asteptari si Realitate.

Realitatea este dincolo de noi, independenta, unica, expesie a Vietii....pe cand asteptarile noastre sunt rezultatul parerilor, credintelor, indoctrinarilor, analizelor sau a sperantelor noastre.

Este totusi si un aspect amuzant in toata aceasta "afacere" / "situatie": cu toate ca o luam pe coaja de multe ori, mergem inainte ca berbecii, doar am fost invatati asa de bine sa nu tinem cont de realitate :D

Pace tuturor !


________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

10 comentarii:

  1. Culmea este ca toate aceste lucruri le mai aud de la cineva. Le inteleg, si le accept (cat pot), insa cu mintea. Sufletul meu nu le simte, nu pe toate, si atunci nu se intampla nimic. Rationalul nu ma ajuta cu nimic daca emotionalul nu ia parte, cat de cat...
    Si nu stiu cum sa trezesc emotiile astea, ca sa le constientizez, sa faca parte din ceea ce sunt. Asa, nu reprezinta decat niste idei la care ader.

    RăspundețiȘtergere
  2. asteptare detasata, deschidere fata de viata care vine cu picatura sau cu valul...
    in loc de asteptari marunte si precise...

    RăspundețiȘtergere
  3. De fapt, aşteptările noastre suntem noi-înşine, structura personalităţii noastre, sistemul nostru de valori. De aceea ne este atât de greu să renunţăm la ele. Poate vom renunţa complet doar atunci când vom transcende cu adevărat eul, pentru că atunci situaţiile particulare nu ne vor mai influenţa.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Maya - toata problema ta e mentala, de acceptare, nu sufleteasca. Sufletul a acceptat deja. Mai trebuie numai ca mintea sa aleaga intre adevar si indoctrinarile cu care ai crescut.

    Tratament eficient: o ciocolata calda cu frisca multa. Bauta singura, in tacere, fara nici un zgomot, nici macar muzica relaxanta. Ai sa vezi ca acea ciocolata e mai importanta decat orice pe lumea aceasta.

    In acel moment o sa gasesti acea emotie pe care o cauti. E acolo in tine numai ca nu striga :D

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Ajnanina - e vorba de valul acela pe care fac eu surfing ;) ?

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Florina R. - excelent spus; sistem de valori. Dar nu sunt ale noastre, cunt valori acceptate de noi cu voie sau fara voie si azi credem in ele, omorand (ascunzand) pentru ele realitatea.

    Multumesc pentru punctare.... hehehe, "sistem de valori"; e super spus.

    RăspundețiȘtergere
  7. La început de drum ţi se pare imposibil că ai putea renunţa la aşteptări, însă cu timpul pur şi simplu relizezi că nu le mai ai...Dacă acceptăm să fim deschişi, să renunţăm să mai credem că suntem doar aşa cum credem sau cum am fost făcuţi să credem, lucrurile încep să devină din ce în ce mai simple.

    La început minte zumzăie, dar la un moment dat nu mai are ce sa facă şi tace...Adevărul este că aceste aşteptări ne ţin captivi într-o viaţă plină de suferinţe şi de temeri, fapt care ne ţine pe loc, ori noi vrem să mergem mai departe, aşa-i?

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Jorjette - si daca isi dau seama (extrem de rar, im putine momente de sclipire a constiintei), oamenii nu vor sa renunte la propriul sistem de valori cum le zicea Florina mai sus.

    Amu, sa stii ca nici cei care vor nu sunt scutiti de suferinta. Ei o sa scape de cea mai mare parte a suferintei, acea parte inutila de care ziceam eu pe undeva, adica aici: 363. Suferinta

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai normal ca mergem inainte? ce am putea face? viata nu`i compusa numai din zambete si reusite, si ca sa ajungem si la ele tre` sa mai suportam si neajunsurile si esecurile.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Ana. - tocmai ai exprimat o indoctrinare la care am fost supusi toti.

    Viata nu e numai zambete ?
    Spune de ce nu este si ai sa vezi cauzele suferintelor, cele mai multe dintre ele fiind inutile.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.