miercuri, 23 martie 2011

371. Diferente

Ce diferenta fantastica este intre "a intelege (ceva)", "a simti (ceva)" si "a trai (ceva)".

Cel care ramane la stadiul de "a intelege" nu va ramane / nu se va alege cu nimic pana la urma.

Cu toate acestea, sistemele de invatamant actuale sunt orientale spre "a intelege". Trairea, simtirea nu valoreaza nimic in viziunea celor care ne educa astazi copiii.

2 comentarii:

  1. Una e sistemul de invatamant care nu merge mai departe de intelegere (in multe cazuri nu mai departe de redare mecanica), si alta sunt oamenii din sistem. Simtirea, trairea, sunt invatate mai intai prin educatia familiala. Din spirit competitional insa, multi copii aleg sa asimileze mult si superficial pentru a excela conform standardelor sistemului; si atunci e greu de avansat...

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Dili - Toate sunt legate una de cealalta. Si parintii, si professorii si elevii sunt parte a aceluiasi sistem.

    Cand o sa schimbe macar o parte din cele 3, atunci si celelalte doua se vor schimba instantaneu.

    Stii cum am ajuns asa ?
    La inceput parintii au vrut numai intelegere. Apoi profesorii (educati de aceiasi parinti) au dat copiilor numai intelegere. Azi parintii sunt copiii de ieri educati de acesti profesori.

    E asa de simplu cand vezi totul in ansamblu.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.