joi, 10 martie 2011

355. NU !!!

Stiti care este cuvantul care este cel mai greu de spus ? Este cuvantul NU.

NU stiu.
NU pot.
NU vreau.
NU ma pricep.

Urmariti-va macar o saptamana si o sa vedeti ca sa este. Daca o sa fiti suficient de atenti, o sa descoperiti (cu uimire va asigur) ca cel mai greu este cand vorbiti VOI cu VOI.

10 comentarii:

  1. Nu mai vreau sa cunosc minciuna.
    Nu imi place lasitatea si lispa de demnitate.
    Nu suport lispa de asumare, chiar si a unui sfarsit.
    Nu imi place cand tipa cineva la mine.
    Nu imi place cand toleranta mea excesiva este inteleasa drept prostie. Na, chiar si daca tac, nu inseamna ca nu inteleg.
    Nu imi place lipsa de cuvant.
    Nu imi plac mincinosii fantezisti.
    Nu imi place ipocrizia.
    Nu pot sa inteleg alegerile unora, dar le pot accepta.
    Nu imi place mirosul de otet :)
    Nu stiu sa fiu decat asa cum sunt eu.
    Nu imi pasa cand cineva arunca cu pietre in mine. Doar ma doare daca aceea persoana afirma ca gestul il face din prea multa iubire ( oho, si inca cum altfel..)
    Nu vreau sa deschid usa casei mele tuturor. Ma uit pe vizor ca asa m-a invatat mama :)
    Nu stiu de fapt nimic, desi uneori am impresia ca stiu cate ceva.
    Nu pot sa traiesc in intuneric.
    Nu ma pricep la calculatoare si nici nu-mi doresc sa stiu mai multe decat stiu, mi-e sufi.

    Cred ca randurile de mai sus, sunt un mic eseu pe tema lui " nu" :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie imi este mai greu sa spun ca stiu sau ca pot. Cu "vrutul" e mai complicat - depinde daca dorintele sunt adevarate si sincere sau educate si infierate in mentalitate de cand eram mici (gen: trebuie sa te mariti). Si-mi este usor sa spun ca nu ma pricep. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Lotusul - ai o lista lunga de NU. Suna a hotarari asa ca e momentul sa raspunzi la intrebarea: cate din aceste hotarari NU le respect ?

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Maya - bine ai venit in clubul luptatorilor cu prejudecatile si indoctrinarile.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Invizibilul - succesiunea corecta este "sa stii, sa vrei, sa faci, sa taci".

    Ups, NU ai uitat pe NU pe drum :D ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine v-am gasit. :P

    Am simtit ca am fost invinsa, sincera sa fiu. Prima oara incepusem sa ma resemnez si sa-mi ling ranile, pentru ca am crezut ca sunt prea batrana (o mare, mare prostie de-a mea, avand in vedere ca nu e adevarat nici fiziologic, nici emotional, nici mental). Acum stiu ca niciodata nu e prea tarziu, si ca cel mai important lucru este sa nu-mi pierd reperele interioare si entuziasmul.

    Din acest motiv revin aici in fiecare zi. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Maya - auleu, in fiecare zi ? Stiam eu ca e cineva care da iama prin borcanele cu dulceata, dar nu stiam cine anume :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Este infiorator de greu sa spui nu! Eu inca nu am invatat, desi fac eforturi, astfel incat ma vad prinsa in tot felul de situatii imposibile sau imi incarc programul peste masura, cateodata pana ajung in pragul panicii, doar pentru ca nu am putut sa spun Nu pot sau nu vreau.
    Fac eforturi sa invat sa spun asta, sa imi organizez timpul si sa nu mai alas pe altii sa mi-l umple, doar pentru ca eu nu stiu sa pronunt doua litere.
    A fost un soc pentru cei care ma cunosteau cand am inceput sa spun "nu pot". Incet, incep sa ii educ pe toti, astfel incat am mai mult timp liber, mai mult loc de intors si la fel de multi oameni langa mine, paradoxal :)
    Este intr-adevar o lectie buna, Darael, sa stii sa iti accepti limitele si sa le recunosti. Si este foarte foarte greu de invatat...

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Digodana - primul pas este sa stii ca se poate. Asadar tu ai facut acest pas imens; pare ciudat, dar acest prim pas valoreaza cat jumatate de drum.

    Felicitari pentru curaj.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.