joi, 3 martie 2011

348. Democratia vazuta altfel

Primul moment celebru in care democratia a 'invins' a fost atunci cand evreii au ales moartea lui Iisus si eliberarea lui Baraba: "ei, cu totii, au strigat, zicand: Ia-L pe Acesta si elibereaza-ne pe Baraba" (Luca, 23.18)

Daca ne plimbam prin istorie, descoperim o multime de momente interesante cand democratia a 'triumfat': Revolutia Franceza cu marile masacre, Marea Revolutie din Octombrie, alegerile din anii 30 din Germania.... intotdeuna poporul a ales "binele", "dreptatea", "adevarul".

Avem si noi momente in care democratia a invins, nu va uitati numai in ograda altora: alegerea comunistului iliescu la 3 zile dupa revolutia anticomunista, alegerea securistului basescu la 20 de ani dupa ce oamenii au vrut sa scape de securisti si au murit pentru aceasta.

Exemple sunt nenumarate in istorie.
Deschideti ochii si priviti. Numai asa puteti sa vedeti cum suntem / -ti mintiti in fiecare zi.


________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

2 comentarii:

  1. Este foarte adevarat ce spui, numai ca pe listele de alegeri erau doar comunisti si securisti! La un alt moment am ales altceva: pe Constantinescu - credeam noi...si??? nu tot aia a fost?
    Aveam alternativa cumva? Am fost si suntem inconjurati de EI!Si la urmatoarele alegeri tot aliatii PSD si tot neamul PDL... chiar de se vor imparti in alte grupuri... tot EI sunt! Si iar va fi poporul acuzat ca voteaza gresit! Pai pe cine??? Uite de asta nu mai merg la vot... am fost patriot, am crezut ca voi fi parte din tara mea... insa nu sunt si nu voi fi! Voi fi doar acuzata in continuare ca stau pe margine si nu schimb nimic... Si tineretul iesit in strada la Revolutie tot schimbare a vrut... si "am avut"! Mare greseala au facut, au sperat degeaba si in nimic... suntem in acelasi moment ca atunci! Vezi cumva alta iesire??
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Claudia - erau numai exemple. Sper sa nu inteleaga cineva ca am ceva cu evreii, rusii, romanii sau nemtii.

    Nu aveau alte variante ? E numai o scuza.
    De fiecare data este o alta varianta. Doar ca este nebagata in seama, e greu perceptibila.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.