vineri, 28 ianuarie 2011

325. Repere

Numai alpinistul care a ajuns in virf poate sa arunce o coarda de ajutor catre ceilalti alpinisti.

Numai cel care e afara din fantana poate sa ii traga afara pe cei cazuti in ea (in fantana).

Numai cel care stie sa Zboare singur poate da lectii de Zbor.

In Viata e bine sa ii cautati pe cei care va pot ajuta cu adevarat, pe cei care au ajuns in varful muntilor, au iesit din fantana vazand lumea intreaga sau plutesc pe vantul de la rasarit.

Meditati asupra cuvintelor din vechime "Daca un orb conduce un alt orb, amandoi vor cadea in groapa" iar apoi raspundeti la intrebarea banala "pe voi cine va conduce ?"

6 comentarii:

  1. Nimic de adaugat, nimic de modificat, nici macar de comentat. Doar un calificativ: excelent.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic ca nu ne conduce nimeni daca nu vrem. Daca intr-adevam ne-o dorim - da, ar fi bine sa ne orientam inteligent. Si nici atunci nu ne suporta nimeni la infinit banuiesc, fiindca s-ar putea sa fim irecuperabili :P

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Mircea Vladut - multumesc.

    @ Dili - si daca nu vrem sa fim condusi (de altii), ne conducem noi pe noi.

    Amu, cu suportatul, sa nu fii asa de sigura ca nu te / ne suporta nimeni. Cei care sunt pe bune acolo, in varf, suporta pe toti cei care vor sa fie trasi sus. Daca nu ar putea suporta, nu ar fi acolo in varf. Parerea mea, evident :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Avand la activ cateva experiente de catarare, pot sa-ti spun ca nu trebuie sa ajungi in varf ca sa arunci o coarda celor de dupa tine.

    Cand se incepe o ascensiune se formeaza o echipa de doi (mai rar de 3). Primul se numeste cap de coarda si cel de-al doilea secund. Primul urca expus, riscand, cel de-al doilea il fileaza.

    Experientele din alpinism sunt extraordinare. Cei doi oameni trebuie sa se cunoasca foarte bine si sa aiba multa incredere unul in celalalt pentru ca ambele vieti depind de asta. Pe stanca iese cel mai bine la iveala adevaratul caracter al omului si nu e loc de compromisuri...

    Legat de cine ne conduce si amintind postul precedent, stiu ca atunci cand iti platesti toate cate ai de plata (si nu ma refer doar la ... impozite), te conduci singur. Dar si aceasta libertate se plateste...

    RăspundețiȘtergere
  5. aha.. si cu asta m-ai dus intr-un punct dureros: suntem prea siguri de unele lucruri si persoane si pe baze eronate decidem de multe ori gresit fara a sti sa ne comunicam nedumerirea. Greu...

    RăspundețiȘtergere
  6. @ MeetTheSun - ai dreptate cu coarda. Dar cel care e capul de coarda, ajunge primul pe varf, indiferent cati sunt dupa el. De aceea intotdeauna el / ea este cu cea mai mare experienta. Si intotdeauna (dupa cum stiu eu) este preferat cel care a mai fost pe acel varf inainte.

    Amu, ca simbol, ideal ar fi ca acea coarda sa fie pusa din varf pana jos, nu-i asa ? Si acest lucru nu se poate face decat de cel care e in varf.

    Daca tot vorbim de catarari, eu sunt fan free style (rotpunkt).

    Cu platitul, ce sa spun ? Nu cred ca e pe pamant cineva care nu mai are nimic de plata. Daca este, eu nu am auzit de el / ea.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.