marți, 12 octombrie 2010

282. Romanii, un popor care dispare

Am scris cu ceva timp in urma despre disparitia statului roman. Aprofundand subiectul, am sa revin acum cu o precizare importanta: in acest moment traim disparitia statului roman, dar asistam si la inceputul disparitiei poporului roman.

Stiu, nu se vede inca, totul este in stare de germene sa spun asa, dar procesul este declansat si este extrem de greu, la limita imposibilului ca acest fenomen sa fie stopat.

Imi pare rau ca am sa dezamagesc pe multi, in special pe cei care ati auzit de teoriile conform carora pe acest teritoriu o sa fie renasterea spirituala a omenirii, sau noul ierusalim (scris cu litere mici) sau alte variante - netul e plin de asemenea lucruri.

Tineti minte cele zece porunci ?
Sa va aduc eu aminte de ele:

1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.
5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.
6. Sa nu ucizi.
7. Sa nu fii desfranat.
8. Sa nu furi.
9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.

Multi au auzit, au citit sau au vorbit despre aceste Legi. Interpretarile lor sunt fara numar si nu am de gand sa va povestesc despre ele.

Vreau sa va atrag atentia asupra unui aspect care nu este amintit de nimeni (cel putin asa stiu eu): aceste Legi sunt Legi ale supravietuirii. Cei care le urmeaza evita suferinta ulterioara si disparitia la nivel de individ, familie, popor sau chiar umanitate.

In prezent, din tot ce putem sa vedem in jur - si putem vedea, chiar orbi fiind - toate Legile sunt incalcate, cu voie sau fara voie. E clasic cum pentru un asa numit "bine" mintim sa nu il suparam, necajim, infuriem pe cel din fata noastra, sef, neam, functionar al statului si tot asa. Exemple similare putem da pentru fiecare Lege.

De aceea eu spun ca asistam la disparitia poporului roman. E trist, dar adevarat.

Sper ca aceasta postare sa nu va intristeze sufletele.

Pace tuturor !

Nota: celor care stramba din nas auzind de Legi, le recomand sa schimbe in textul de mai sus Legi cu Sfaturi / Recomandari.

4 comentarii:

  1. .. si nu crezi, spiridusule, ca la fel stau cam toate popoarele? Stiu ca acum vorbim despre romani, dar mi se cam pare ca ne scidnam tot mai clar in "buni" si multi "rai". Decalogul intr-adevar e incalcat punctual clipa d eclipa... ;-( de multi.

    RăspundețiȘtergere
  2. La inceput am vrut sa fac un update cu "toate popoarele sunt pe cale de disparitie" dar privind in jur mi-am dat seama ca nu este asa. Sunt popoare care cresc, care se dezvolta nebagate in seama de nimeni.

    Iar scindarea cu buni / rai este o iluzie. Nu este nimeni "bun". Cine se crede asa (adica bun) are o problema, una extrem de grava - parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil ca e doar un moment de debusolare. Am mai trecut prin asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,se poate sa fie asa cu unele popoare,poate nici ele insele nu-si dau seama cat de drept le este drumul.
    "Buni" ii socotesc pe cei "bine intentionati". Desigur majoritatea au pacatul mandriei si atunci intentiile sunt si ele compromise. Dar totul ramane relativ..

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.