miercuri, 18 noiembrie 2009

212. Citind in pat

Stau in pat si citeasc o carte. Da, mai sunt oameni in aceasta lume care citesc si altceva decat bloguri, siteuri de stiri sau mesaje pe YM :)

Citesc si constientizez un fapt banal: orice voi face, o sa termin cartea intr-o zi. Oricate pauze o sa fac, orice viteza am sa am la citit, o sa termin aceasta carte. Singurul lucru care ma poate impiedica este sa renunt sau sa aleg alta carte.

Nu este la fel ca in viata ?
Odata ales un drum, o sa ajungem la destinatie intr-o zi. Poate maine, poate peste un an, poate peste 100 de vieti.... dar VOM AJUNGE. Alegerea drumului ne "duce" deja la finalul sau. Poate de aceea trebuie sa vedem din cand in cand (macar) pe ce drum suntem si unde duce.

Drumul meu duce acum spre frigider - mai am o inghetata de ciocolata cu cirese confiate pe acolo.... miam miam (icon pofticios).

Unde duce Drumul Vietii voastre ?
Opriti-va un pic si vedeti unde o sa va poarte pasii. Merita.

24 de comentarii:

  1. eu recitesc cartile preferate la nesfarsit, iar si iar, chiar daca le stiu pe dinafara.
    iti pun un pic de frisca ?

    RăspundețiȘtergere
  2. @ ajnanina - dar niciodata nu sunt la fel, ai vazut ? De fiecare data apar noi nuante, noi abordari.... de carca ar fi aceeasi carte si nu numai.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta e farmecul cartii, iti lasa tie indatoririle regizorale... pe cand o ecranizare deja te indobitoceste si te transforma in simplu spectator.
    Ce bine e cand iesi din dus fierbinte si te infunzi intr-o perna pufoasa sub o pilota moale cu o carte in mana si o inghetata in cealalta... :D da' zi drept, nu e si tastatura prin preajma cumva ? :-))

    RăspundețiȘtergere
  4. pai unul e drumul ala real, de care ne mai dam si cu capul, dar in paralel noi mai construim si alte drumuri, adica vise, care zic eu ca mai adauga culoare drumului real, totul e sa nu uitam totusi pe unde mergem :DDD. Adica de ce sa merg pe jos cand vreau sa plutesc pe acest drum, desi majoritarea ar spune ca este imposibil, nuuu... Ahh imaginatia ce lucru frumos este, sa poti combina, sa poti extrage ceva dintr-o multime, este o minune a vietii, minune care da nastere la mai multa libertate de exprimare bla bla, o iau aiurea pe imas :DDDD. O carte poate trezi o multime de lumi in fiecare dintre noi, pentru ca fiecare si-o imagineaza, o percepe altfel, o traieste altfel

    RăspundețiȘtergere
  5. am inteles. asa e. intinde farfuria, iti mai pun un pic...

    RăspundețiȘtergere
  6. Mna. Cunoastem.
    Canapea moale.
    Steve Vai/Satriani/Malmsteen/String Of Pearls/Nina Simone/.....
    O carte.
    Sau ochi inchisi.Larg.

    RăspundețiȘtergere
  7. mai nou imi citesc cartile in autobuz in drum spre servici....ma cufund in paginile lor si nu mai vad nimic in jur...doar o lume minunata care mi se deschide la fiecare pagina, fiecare rand, fiecare cuvant.....

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu m-am întrebat niciodată unde duce drumul vieţii mele... Ştiu că DUCE undeva... Îl accept.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-ai facut o pofta de leneveala in pat citind...

    RăspundețiȘtergere
  10. Mmmmm.... doua "chestii" preferate:
    1. cititul - in pat e grozav, dar yo citesc pe unde apuc, in ultimii ani m-am specializat in cititul in transport, ceea ce se leaga cu
    2. drumul

    Despre frigider nu vorbesc/scriu)...

    Lectura dulce si drum bun...

    RăspundețiȘtergere
  11. @ DiliMache - dus si perna pufoasa ? Atunci merge citita Cartea Somnului ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Un boboc - mie imi place imasul tau. E plin de flori si iarba verde coperita de roua....

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Lup Alb - ochii inchisi ? Se aproba. Nici o carte nu poate fi savurata fara o perioada mai mica sau mai mare de stat cu ochii inchisi.

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Iulia Crisan - reusesti sa citesti cand calatoresti ? Eu ma uit la oameni, la oras, la cer... ma uit cum se schimba lumea in functie de locul de unde o privesc.

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Cristian Lisandru - nu e usor ceea ce faci. Toata stima daca reusesti.

    RăspundețiȘtergere
  16. @ April - ce crezi ca am facut ieri seara ;;) ?

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Mikka - e totusi greu sa inchizi cartea atunci cand ajungi la destinatie. Ca si cand ai citi cu ceasul desteptator langa... trrrrr... s-a terminat timpul....

    RăspundețiȘtergere
  18. Daaa. Cam asa. Dar m-am obisnuit. Am antrenament, de cand citeam povestile Seherezadei. Care, cand vedea zorii mijind, sfioasa, tacea...
    Asteptarea aia, intinsa ca un fir, unea ziua de noapte si facea magicul sa fie un "ceva" continuu...
    Cam asa si acum.

    RăspundețiȘtergere
  19. Depinde de carte,depinde de drum...
    N-ai lăsat niciodată cărţi neterminate?Sau să renunţi la o "călătorie"?

    RăspundețiȘtergere
  20. Depinde de carte,depinde de drum...
    N-ai lăsat niciodată cărţi neterminate?Sau să renunţi la o "călătorie"?

    RăspundețiȘtergere
  21. Hey, dar oamenii citesc. Din ce în ce mai mulţi. Sunt peste tot...

    RăspundețiȘtergere
  22. @ Sebra - nu, niciodata. Am terminat intotdeauna cartile incepute.

    Acum ma straduiesc sa termin ultima carte.. ultima, dar cea dintai - Cartea Vietii. Usor nu este, dar ma straduiesc si eu ca tot Spiridusul.

    RăspundețiȘtergere
  23. @ day-dreamer - din ce in ce mai multi ? Este doar o aparenta.

    Populatia creste mai repede decat numarul de carti vandute. In plus, audio-vizualul este mai apreciat, nefolosind mentalul pentru simboluri....

    Da, in realitate, vorbind in procente fata de populatia globala scade numarul celor care citesc altceva decat ziarul / revista zilnica sau saptamanala.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.