luni, 2 noiembrie 2009

196. Crampei de Adevar

-Cum vezi gripa aceasta "porcina" ?
-Ca un moment al adevarului, nimic mai mult.

-Adica ?
-E doar un banal virus, unul gripal dupa cum stie toata lumea.

-Si mortile, si boala cu simptomele ei, cu gravitatea ei, cu...
-Sa fim intelesi, intotdeauna gripa a dus la deces. Nu aceasta gripa. Toate formele (forme ca tipuri de virus gripal) au dus la deces in cazul unor persoane cu imunitate scazuta.

-Si de ce spui ca e un moment al adevarului ?
-Ti-am spus chiar acum. Acum se vede ADEVARATA stare de sanatate a unei populatii, a unui popor. Nu declaratii, nu cuvinte goale. Nu, acum se vede cum e imunitatea fiecarei persoane. Cei cu imunitate / sanatate buna, o sa treaca usor, poate chiar "invizibil" prin infectie. Ceilalti....

Acesta este punctul meu de "vedere". Asa "vad" eu.
Dar nu o sa vezi asemenea abordari pe la tembelizor sau in ziare. Cum sa recunoasca oficialii ca suntem la pamant, ca suntem un popor bolnav, cu sanatate precara, cu probleme sociale majore (da, sanatatea este un fenomen social !!!) ?

-Mai luam un ceai ?
-Da. Cu rom daca se poate.

32 de comentarii:

  1. ok, acum spune si partea cealalta, adica remediul, ce sa facem sa nu cadem in capcana imunitatii scazute, adica sa-i tragem cu usturoare la greu sau ceva de genul.... sigur fara sa uiatm de zambet, veselie, aaaa la prins de spiridus :D, chestii din astea Multumesc..imi si pregatesc mojarul sa frec nu stiu ce frunze magice ;)))

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Un boboc - trebuie sa folosesti pana magica si sa te gadili cu ea. Sa razi, sa te bucuri si sa "uiti" de griji si suparari.

    Usor de tot.

    RăspundețiȘtergere
  3. exact azi ma gandeam ca nu cred in gripa asta. sau astea, ca parca s mai multe. la fix ai scris insemnarea.

    nu ca nu cred ca am si eu imunitate praf, dar cred ca daca eram sanatoasa, n-as fi avut nimic :D si, de ce nu, poate chiar am imunitate si de dat :P

    deci bine ai scris :D

    RăspundețiȘtergere
  4. inseamna ca acum ar fi bune niste comedii, date pe posturile nationale, cel mai eficient vaccin nuuu ! ;)))

    RăspundețiȘtergere
  5. selectia naturala...scapa cine poate

    RăspundețiȘtergere
  6. DSarael, si ne vaccinam copchiii au ba? Mi se pare cam aiurea sa bag in ei virusul doar sa vad cum reactioneaza...... cah.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca ar fi cum spui tu, ar insemna ca americanii sunt cel mai la pamant popor din lumea asta, iar noi de departe stam cu muuult mai bine, neavand nici un caz de deces pana acum si nici o epidemie prea raspandita.

    Asa ca nu avem de ce sa ne plangem. Suntem un popor sanatos. Nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  8. vai, dar cum sa fie americanii la pamant? macar datorita super sanatoasei lor diete... si tot :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Did - esti ok cu imunitatea. Si, da, poti sa dai si altora. Nu trebuie prea multe, trebuie doar sa iubesti omii.

    Si tu chiar o faci. Ah, nu declari ca esti o pantera iubareata ? Asta nu conteaza.

    Eu iti multumesc pentru darul tau.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Un boboc - cam asa ceva, plus mancare buna plus bautura buna, plus educatie muuuultttaaaa....

    Daca ar fi asa de simplu (doar cu filme) sa schimbi imunitatea unei populatii umane... dar nu, trebuie sa se faca multe alte lucruri. Si acestea NU s-au facut si nu se vor face in curand in aceasta tara.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ April - cam asa, dar altfel decat spune teoria. Acum "puternic" e cel care are o viata armonioasa, nu cel cu vocea sau pumnul mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  12. @ DiliMache - eu nu ma vaccinez. Acum, fiecare face cum simte ca este bine pentru el.

    Exact cum spuneam odata, este o perioada cand viata ne pune o oglinda in fata sa ne vedem asa cum suntem. Si toti o sa fim nevoiti sa privim.

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Gabi - pare ciudat, dar starea generala de sanatate a poporului american este mai proasta decat a poporului roman.

    Nu confunda ce vezi la televizor sau chiar in spitatele lor daca ajungi acolo cu accesul la acele tehnologii. Si nu confunda sanatatea indivizilor cu sistemul medical.

    Eu spun ca au avut chiar putine decese raportat la masa populatiei, dar inca nu s-a terminat. Sa vedem peste ani cum au trecut.

    Iar la noi... ce sa spun ? Si starea sanatatii e jos, si sistemul sanitar e la pamant. Dar nu are rost sa vorbim despre funie in casa spanzuratului, vorba cuiva.

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Pinkuletule - nu-i asa ca esti un fan al dietei americane :D ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Omul ajunge la un moment dat nu doar sa fie sanatos ci si capabil sa intinereasca sa-si opreasca degradarea si sa arate incredibil de bine ,de prosper si luminos ,sanatos ,vesel ,bucuros si iradiind in jurul lui multa pace si voie buna ,se poate am cunoscut oameni care iubesc oamenii si care arata ,se simt si au stralucirea aia vie ,jucausa in ochi chiar si la batranete .Ei sigur nu vor muri de gripa porcina pentru ca raspandesc praf de stele in urma lor dezinfectand locurile pe unde lumea lor ii poarta .

    RăspundețiȘtergere
  16. asadar chiar ma gandeam zilele trecute ca de fapt nu e nimic deosebit in gripa asta. nici macar interesul caselor farmaceutice de a face alte vaccinuri pe care sa le vanda oamenilor usor imbatati de massmedia

    RăspundețiȘtergere
  17. :) io ma tratez cu cate un nurofen si neste vin fiert cu scortisoara.

    RăspundețiȘtergere
  18. eu am auzit ca si o clisma zdravana ar fi buna :DD

    RăspundețiȘtergere
  19. @ do re mi - sunt multi oameni deosebiti prin lumea aceasta mare. Cand ii vad, nu pot decat sa le zambesc si sa admir zambetul lor.

    RăspundețiȘtergere
  20. @ lollitta - deosebita e atentia oamenilor si numele exotic. Amu, sa speram ca o sa moara cat mai putini oameni. Eu asa sper, sa treaca peste si sa invete din experienta aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  21. @ R.R - suntem deja o multime de oameni cu aceeasi parere. Cam 60-70% din populatia acestei tari.

    RăspundețiȘtergere
  22. @ Evergreen - doar atat ? Si imbratisarile de la noi nu se pun ?

    RăspundețiȘtergere
  23. @ Un boboc - o clisma facuta politicienilor si responsabililor pentru dezastrul din sanatatea romaneasca ?

    Se aproba.
    O clisma de 3 x / zi.

    RăspundețiȘtergere
  24. da da sa se simta si ei odata impliniti ca nu se mai satura mai nene :DDDDDD !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  25. @ Un boboc - si o sa se simta in largul lor, doar toti vedem ca le place rahatul ;;)

    RăspundețiȘtergere
  26. Sa inteleg insa ca nu a inceput inca ce trebuia sa inceapa? Pai la nivelul nostru de sanatate, aer, poluare, chimicale, spitale infecte, tara plina de praf si mizerie - in combinatie cu gripa asta - nici nu vreau sa ma gandesc ce va urma... va fi mai rau??? e cam sumbru cand zici ca cine e tare scapa!!! Pai cati suntem imunizati in Romania???
    Parerea mea este ca inca nu a venit valul care va veni...
    Ce am putea face sa ne ferim?!

    RăspundețiȘtergere
  27. @ Claudia - e doar purul adevar. Inca nici nu a inceput. Ce sa-ti spun ?

    Ca sunt deja peste 5 variante de virus ? Ca vaccinul acopera mai putin de 20% din variante ? Ca nu trebuie sa dam importanta decat Vietii in sine, nu unor stiri, indiferent cum suna ele ?

    Aaaaa... oamenii mor ?
    E o singura cauza pentru moarte; intalnirea cu Ingerul Mortii. Atat. Nu este o alta cauza.

    Amu, totul este cum stau oamenii in fata vietii; si a mortii daca vrem sa spunem asa.

    RăspundețiȘtergere
  28. este o imagine mai plastica asa, chestia cu ingerul mortii sau chiar este la propriu? Chestia asta cu vine moartea si te ia mi se pare cam arhaica asa, adica nu zic ca nu se moare dar se moare si gata, nu e nevoie sa vina nu stiu cine sa te ia, ca atunci nu ar mai exista suflete care ratacesc intre lumi, ca ar avea calauza adica ingerul asta de care ai mai pomenit odata

    RăspundețiȘtergere
  29. @ Un boboc - este pura realitate. Cand cineva adoarme (atentie, nu moare - moartea e ceva inspaimantator si nu vreau sa vorbesc despre ea), Ingerul Mortii vine si "taie" legatura intre suflet si trup.

    Dar nu duce sufletul niciunde. Nu e treaba lui. Fiecare suflet merge mai departe sau nu... dupa dorinta si putinta.

    Da, nimeni nu trece dincolo "neasistat".

    Din pacate, cuvintele sunt prea sarace ca sa se povesteasca despre aceste momente.

    RăspundețiȘtergere
  30. te cred Dara, ca tabloul e mult mai grandios, dar este ok si atat. Atunci nu ar trebui sa privim cu frica acest inger, cred ca si el s-a saturat sa emitem numai frica la adresa lui. Asta este jobul lui sa ne ajute sa zburam si ii multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  31. @ Un boboc - tabloul este mai.... ce sa spun ? Doar tacerea poate sa spuna.

    Cat despre Inger, e un inger de lumina. Si nu a cazut niciodata. Pe vremuri se stia acest lucru - tii minte dacii cum mergeau la lupta ? Razand.

    Cand murea cineva, nu erau lacrimi si nici jale. Ah, nu sarbatoreau, nu se bucurau de moartea cuiva. Dar nu era aceasta indoctinare a fricii si intunericului. Multe s-au pierdut in veacuri din nefericire.

    Ce pot sa-ti spun este ca te-a auzit. Si iti multumeste la randul sau.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.