luni, 10 august 2009

25. Lapte de la Casuta Joiana

Peste noapte, in piata a aparut o casuta.
Nu casuta de turta dulce la care visati acum, ci o casuta de lemn: Casuta Joiana (multe foto AICI) In dreapta e un automat cu PET-uri de 1 litru. Bagi 50 de bani si primesti o sticla sigilata nou nouta.

Apoi, cu doar 3 lei pusi regulamentar in fanta si o apasare de buton, primesti in sticla cu pricina un litru de lapte proaspat de vaca racit la 1,5 - 3 grade. Laptele este neprelucrat, exact cum este el proaspat muls.

Simplu, civilizat.
Mai tineti minte cum m-am plans de Milli ca nu se prindea nici dupa o saptamana ? Laptele Joiana se prinde pana a doua zi si are smantana de jumatate de centimetru (in borcan de 800ml).

E un pofticios pe aici ?
Eu sunt sigur; se vede cum am mustati albe ?

14 comentarii:

  1. pofta buna, pisoi...
    cu mustatile alea, poate te ajuta vre-un alt pisoi...

    RăspundețiȘtergere
  2. mai Dara eu nu vad :DDD

    RăspundețiȘtergere
  3. iar referitor la ideia cu casuta Joiana, e superrr. Laptic asa cum il face vacuta perfect mai rar in zilele noastre ! Nu pot decat sa le doresc vanzare maxima, ca ajuta mult la sanatatea oamenilor, asta daca oamenii nu-l duc acasa sa-l fiarba, chestie care tot de la Pasteur ni se trage :(. Ma intreb, ca daca laptele ar fi fost mai bun fiert poate il facea vacuta gata fiert.. Ma intreb cum se impaca doctorul cu asta? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. intrebare: de ce multe surse spun ca laptele de vaca nu este bun pt omii maturi? ci doar pt bebelusi!

    sursele astea recomanda doar iaurtul, sana etc... nu laptele dulce. ca nu mai avem noi nush ce chestii prin corp si n-ar mai fi binevenit in forma asta.

    deci, cine ma lamureste? :D

    RăspundețiȘtergere
  5. eu am auzit de exemplu, ca proteina din lapte ar fi greu asimilabila de omul matur, ceva de genul asta...

    RăspundețiȘtergere
  6. MULTUMESC PENTRU AJUTOR http://adriana-dardindar.blogspot.com/2009/08/singur-sau-in-echipa.html

    RăspundețiȘtergere
  7. :D ce tare!

    mi-am amintit de laptele cald de vaca direct din galeata-n care il mulgea bunica

    si de mirosul de fan

    RăspundețiȘtergere
  8. Am şi uitat de când n-am mai băut lapte proaspăt. Pe când şi în Bucureşti ? Eu sunt gata să ajut cu mustăţile mele ...

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Ajnanina - sunt convins ca sunt multi pisoi dornici sa aibe si ei mustati albe.

    @ Un boboc - fierberea e buna ca sa se pastreze mai mult timp laptele, 1-2 maxim 3 zile. Si necesitatea a aparut dupa "nasterea" marilor aglomerari umane cand era din ce in ce mai greu ca laptele proaspat sa ajunga pe masa oamenilor.

    Fierberea a impiedicat aparitia multor boli (inectii cu salmonella sau shighella de exemplu), si e incorect sa acuzam fierberea laptelui pentru incapacitatea oamenilor de a trai asa cum trebuie.

    @ Did - informatia e tocmai inversa. BB mic nu poate procesa laptele integral de vaca, de aceea se folosesc dilutii la inceput pentru a putea fi dat bebelusilor.

    Iar cei care promoveaza alte chestii sunt interesati economic in a spune una sau alta.

    In general, oamenii adulti pot consuma lapte, exceptie facand cei cu anumite boli, intoleranta la lactoza, colite, enterite.... maxim 2% din populatia adulta.

    @ April - cat sa iti iau, o sticla sau doua ?

    @ Evergreen - m-ai lovit cu mirosul de fan. Da, fan si lapte proaspat si paine scoasa din cuptor, paine ca aurul cel mai bun....

    @ Chat Noir - cine stie cand o sa doreasca un intreprinzator sa faca asa ceva pe la voi ? Ieftin nu e la inceput, dar banii se scot repede; zic eu.

    Pentru ca lumea e foarte incantata de calitatea laptelui, aspect total neglijat de marile corporatii.

    RăspundețiȘtergere
  10. nu o sticla, un automat vreau...la coltul blocului daca se poate :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Tot nu stim sa vindem...pai acolo trebuia pusa o femeie strasnica, rumena in obraji si cu un piept farte generos, care sa imbie toti trecatori....nu cu pieptul ci cu oferta de lapte

    RăspundețiȘtergere
  12. @ April - in curand o sa apara si la voi. Anul trecut a aparut primul automat undeva in Miercurea Ciuc , apoi incet incet au mai aparut si altele.

    Pentru ca producatorii s-au saturat sa primeasca 50 bani pe litrul de lapte, bataie de joc la adresa lor.

    Dar slugile marilor firme (Milli, Dorna, Napolact, etc) au sarit deja pe acesti intreprinzatori (vezi cazul din Miercurea Ciuc), cica nu au autorizatie DSV si DSP si incearca sa opreasca acesasta noua tendinta.

    @ Jokerstyle - ideea este buna intr-un supermarket, dar aici e vorba de o casuta pe strada. Nu este nimeni acolo seara la ora 10. Doar cel care doreste sa cumpere un litru de lapte bun.

    Si nu are rost sa fie o domnita sexy pentru promovare. Calitatea laptelui vorbeste de la sine.

    RăspundețiȘtergere
  13. s`ar putea sa ne intalnim zilnic la casuta joiana si sa nici nu ne dam seama :) eu lucrez acolo si ma bucur ca va place laptele nostru. :) olteanu_denis@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.