duminică, 4 octombrie 2015

Raspuns pentru @Dili

".... Si in loc sa plangem si sa ne doara sufletul ce facem ?" a intrebat zilele trecute Dili cu candoare copilareasca.

M-am gandit sa dau aici raspunsul dar nu neaparat pentru Dili - pastratoarea - celor - o - mie - de - intrebari, ci pentru cei (putini) care inca isi mai pun asemenea intrebari.

Nu plangeti pentru nimeni, nici pentru cei din trecut, nici pentru cei din viitor. Nu aveti lacrimi pentru toata durerea care a fost si care va fi.

A plange e pierdere de timp si de lacrimi.
Pentru ca prin lacrimi nu s-a vindecat nimeni niciodata si lumea a ramas la fel.

Sfatul batranului Darael este simplu:
"Furati" din intelepciunea Maestrilor care nu au plans pentru lume si nici nu au incercat (vreodata) sa o schimbe***

Folositi-va timpul ca sa atingeti esentialul: "vindecati" relatiile voastre cu VOI si cu CEILALTI. Pentru ca aceasta este esenta TUTUROR invataturilor: REPARATI-VA RELATIILE.

Ganditi-va la ce v-am spus si o sa vedeti ca va spun numai adevarul.


*** Da, stiu ca e la moda sa se spuna cum unii sau altii au schimbat lumea, Iisus, Budha, Hermes.... dar nu, ei nici macar nu au incercat asa ceva. Lumea s-a schimbat natural de la sine pentru ca oamenii le-au urmat invataturile.




__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

4 comentarii:

  1. Ooo, multumesc frumos, spiridusule, ce cadou aveam eu aici si nu-l vazusem :D Pai... eu asa definesc fericirea de cand ma stiu, o cam confund cu linistea sufleteasca, care la randul ei vine cand toata lumea e multumita de mine si toate relatiile reparate. Evident, niciodata nu e asa. Dar presupun ca ajungem la a iubi neconditonat, fiindca reparatiile nu pot avea pretentia sa fie mutuale, si aici am de muncit mult... hmmm.... hugsss!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Dili - Si iata cum ai marturisit ca fericirea si linistea ta depind de ceilalti. Cum sa ajungi la fericire cand ea depinde de "bunavointa" altora ?

    Cat despre iubire, nu exista iubire conditionata (de orice ar fi).... aceasta are alt nume, e cu totul si cu totul altceva, doar iubire nu este. Nu le amesteca sa nu ajungi sa nu mai intelegi nimic din ce ti se intampla.

    Cat despre reparatii, e vorba sa repari relatiile TALE.
    Sa te preocupe relatia TA cu altii, nu relatiile LOR cu tine. (cine incearca asa ceva e un naiv pentru ca este IMPOSIBIL)

    Pana la urma totul se reduce la TINE.
    Si nu e egoism deloc, este exact ceea ce trebuie facut, este exact Invatatura tuturor marilor maestrii care au calauzit omenirea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, stiu, iubirea e doar a noastra, iar "iubire neconditionata".e un pleonasm. Cu restul insa e greu.. Multumesc!

      Ștergere
  3. @Dili - Da, totul e greu, exceptand "furtul" de frisca de pe prajituri :DDDD

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.