marți, 1 septembrie 2015

Cate ceva despre relatiile interumane

Cand cerem de la "celalalt"
Ceva, orice,
Aratam doar ca dorim sa il controlam,
Ca nu avem incredere in el / ea,

Si, bonus,
Aratam ca relatia este una de forta (cine e mai tare)
Nu una de iubire, intelegere si armonie.

Nu am cuvinte destule sa va arat cate se pot "vedea" urmarind relatia dintre oameni ce pretind ca sunt "impreuna".



__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

20 de comentarii:

  1. Esti partenerul ideal, ar trebui sa fii fericit :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Daruiesti, dar de ce nu ai merita sa si primesti de la celalalt? Aici mi se pare ilogic..sa zicem ca oferi iubire, dar nu simti ca ti se ofera iubire...ce faci? accepti situatia? Daca da, e un compromis greu de dus..Asta nu mai e iubire, e un lasa-ma sa te las..
    Adevarul e ca in orice relatie (de orice tip) e o lupta de forte, care pe care...Am inteles, tarziu, ca daca esti bun, esti luat de prost. Lasi garda jos, te mananca lupii.
    Practic actiunile celorlalti te fac sa ai reactii de un anumit fel.Sunt oameni care scot din tine ce e mai bun, altii ce e mai rau.
    Degeaba incerci sa nu mai ceri ceva de la celalalt, cata vreme el/ea iti cere, va fi o lupta. Doar atunci cand amandoi ar inceta a mai cere unul de la celalalt s-ar putea vorbi de armonie...zi-mi tu daca exista asa ceva in lumea asta...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Dili - Sunt fericit. Doamna S. nu ma tradeaza niciodata, nu cere nimic si nici eu nu ii cer ei. Relatie perfecta, ideala :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-( Doamna S ar face bine sa-si caute de lucru prin alte galaxii....

      Ștergere
  4. @April-floare-de-cires - Treaba ta e sa daruiesti, ce, cand, cum si in ce masura. Atata tot.

    Si asta nu depinde deloc de ce face (sau nu) celalalt.
    Daca depinde inseamna ca e exact lupta de care ziceai tu.
    Iar din orice lupta nimeni niciodata nu iese invingator; de aceea eu recomand relatii fara lupta.

    Ca ai intrebat, exista asemenea relatii.
    Sunt toate relatiile de iubire intre doi oameni.
    Asa incep toate, apoi ei uita de iubire si incep sa isi ceara unii altora pana uita de tot de ce au ajuns impreuna si vad doar razboiul dintre ei, sa nu zic muntii de 'cadavre' pe care calca zilnic..... 'cadavrele' fiind exact cererile facute celuilalt.

    Intr-un fel e simplu de vazut.
    E simplu de vazut si greu de "dus" cum imi spunea odata cineva mirat ca i-am descris in 3 cuvinte toata viata sa de familie cu toate durerile sale.

    RăspundețiȘtergere
  5. Problema majoritatii este ca plaseaza relatia in "centrul universului", ceea ce nu e cazul.
    Nu e nimic mai important sau mai putin important in univers.
    Oamenii indragostiti de viatza vor parea celorlalti* intr-o oarecare masura egoisti. Pai is egoisti!, caci nu se mai gandesc macar 50% de ei (ci la ce fac, sau e de facut), (daramite sa plaseze pe cineva in "Centrul universului":)) )
    Tot ce poti castiga intr-o relatie este sa-l cunosti pe celalalt. In rest : afectiune, atasament (prezenta), apreciere, recunoastere, stima, nu sunt lucruri de "castigat". Astea-s lucruri care trebuie sa fie in tine, si-n oricine.
    Si cei mai draguti oameni pe lumea asta... mereu draguti (ingaduitori) cu semenii, vor fi mereu cei l i b e r i.
    *nevolnici

    RăspundețiȘtergere
  6. Iubirea nu ține părtășíe. In Corinteni parca. ? ca dragostea "nu ține folosul sau". Dar nu bagam de seama.Trece pe langa urechile noastre. (Pana intr-o zi.. )


    RăspundețiȘtergere
  7. @Dili - Cine ti-a spus ca nu ma plimb cu Doamna S. in alta galaxie la ceas de seara :D ?

    RăspundețiȘtergere
  8. @Quijote - Interesanta abordare cu cunoscutul celuilalt intr-o relatie. Crezi ca e posibil ? Cate persoane stii sa se cunoasca pe sine, ce sa mai zic de cel de langa ? Intreb si eu in cel mai nevinovat mod posibil.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Dili - Nu sunt chiar asa departe, stau langa tine si suflu usor sa iti fluture suvitele de par..... Ffffffffff.......

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai.. ma faci sa dau din casa ca sa spun asa.. Depinde ce "noroc" ai in viatza asta, si peste cine dai. Siii, cum abordezi situatia ..as adauga. -> Asta-i foarte important.
    Mai, eu am intalnit; cativa... oameni care m-au inteles si pe care i-am simtit mai aproape de inima mea. Poate ca am cautat la oameni o sensibilitate profund reala, necontradictorie. Doar aceea pot sa cunoasca.
    asta cred eu

    RăspundețiȘtergere
  11. @Quijote - Asa, asa, spune tot din casa ta :D

    Pana la urma ai ajuns tot la "noroc" cum spuneam eu odata ca totul tine de noroc si sansa.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cuvantul meu, unic asupra unei relatii perfecte este: respect! Respectul pentru Viata, pentru viata partenerului, respectul pentru el/ea ca fiinta, ca identitate unica, ca persoana aleasa sa iti fie alaturi; cand dispare respectul (prin pierderea lui asupra persoanei alese), relatia nu mai are continuitate; niciodata 2 persoane nu pot/nu trebuie sa fie intr-o relatie daca nu mai exista pilonul principal Respectul... orice prelungire a "chinului" nu face decat sa adune frustrari, nefericire, neimplinire... si pentru ce?? orice om e liber sa decida asupra vietii lui; o viata plina de liniste face cat o suta de vieti in lupta continua! Lupta aduce acumulari spirituale negative, care otravesc sufletul... E umila mea parere... probabil agreata de foarte putini!
    O relatie in echilibru este cea in care unul cere si celalalt ofera (avand in sange, ambii parteneri, Respectul oferit celuilalt!! Din pacate echilibrul este inca o notiune abstracta, un ideal catre care aspiram toti si de care avem parte foarte putini!
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  13. @Claudia - Tu inca mai visezi la o lume ideala. Unde ai vazut ca se vinde "respectul" in lumea de astazi ? Nici macar nu se mai vorbeste de el, cum sa il gasesti la oamenii zilelor noastre ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dara, lasa-ma sa Cred ca eu sunt o fericita si am gasit acea persoana!
      Claudia

      Ștergere
    2. dacă există respect în tine față de Sine trebuie să-l vezi și în alții. E reflecția, oglinda interiorului tău. Aștfel nu se poate. Deci totul e în tine.
      Ana

      Ștergere
  14. @Ana - Nu chiar totul e in "noi". Din cand in cand mai dam si de aspecte ale vietii care nu tin numai de noi.

    Aceasta e intrebarea, ce facem cand ajungem intr-un asemenea moment ?

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.