miercuri, 11 martie 2015

Religia in scoli

Pentru ca s-a terminat isteria cu ora de religie in scoala am sa va spun parerea mea despre subiect:

Religia NU are ce cauta in scoala.
Din pacate nici macar preotii nu inteleg faptul ca a face ore despre Divin face mai mult rau decat bine.

Triste vremuri traim, vremuri in care preotii ajung sa se ocupe mai mult de propria putere in loc sa isi dedice viata (cum au jurat mincinos in fata altarului) in a calauzi oamenii in Legea Vietii. Sincer, nu pot sa acuz pe nimeni care se indeparteaza de spiritualitate din cauza celor care reprezinta "spiritualitatea".

Pace tuturor !



__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

6 comentarii:

  1. Religia face parte din cultura. Si ne reprezinta pe fiecare ca si natiune. Aruncati-va va rog privirea 20 minute pe bancona de 1 leu si meditati. Meditati adanc....poate veti pricepe ceva - ceva ce v-a scapat, din pacate. Multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Quijote - Am sa o iau ca o gluma. Spre deosebire de multi oameni eu chiar ma gandesc de multe ori inainte de a afirma anumite lucruri.

    Si intaresc, religia in scoli nu ajuta deloc nici scoala, nici dogma crestina, nici religia in general, nici cunoasterea Divinului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu daca materia "Religie" reprezinta problema in sine cat dascalii necalificati sau Insuficient Calificati pentru acest domeniu. In fine, o ora pe saptamana in care copilasii se pot relaxa nu o consider asa de primejdioasa. Daca e sa analizam inutilitatea ei.. Da... aici zic ca ar fi mai benefic introducerea unui curs de educatie civica in loc. (Ne cam lipseste!)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Quijote - Educatie civica ? Nu. Nu educatia civica lipseste. Educatia in general lipseste. Cei 7 ani de acasa cum ar spune stramosii.

    Revenind la religie, invatarea religiei este (sau ar trebui sa fie) un proces individual ca rezultat al participarii acelui individ la activitatile religioase in cadrul adecvat biserica, templu, moschee sau in natura langa un maestru yoga daca asa vrea persoana respectiva.

    Aceasta e problema, amestecul lucrurilor.
    Nu e de mirare ca avem o societate bolnava. Putini pot separa lucrurile pentru a le intelege si a le cunoaste.

    RăspundețiȘtergere
  5. Indraznesc si eu sa zic ca mai multa credinta simteam eu ca si copil, cand mamaia ma ducea duminica la slujba sau ne rugam seara inainte de culcare! Si pe vremuri credinta "era interzisa"... nu ca acum, avem acces la orice, insa ne-am pierdut sufletul...
    Credinta, postul si faptele bune se traiesc si se fac in liniste nu cu batai de tobe; deoarece efectul poate fi cel opus...
    Credinta in suflet, nu se invata la scoala, se simte si se traieste... Poate ca ora ar putea sa se cheme: Ora de lectura/povesti/trairi/meditatie si educatie despre cum sa ne purtam cu cel de langa noi; o ora de invatat iubire/toleranta/bunatate fata de cel mai slab decat noi!
    dar oare ce ne mira... ca nici un preot nu se ridica sa zica ceva despre sanatate/educatie/nedreptate/saracie....?!
    Claudia

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.