marți, 3 februarie 2015

Cate ceva si despre mine

"Tu spui tuturor sa zambeasca dar tu nu zambesti" mi-a zis cineva zilele trecute.

Daca acea persoana ar vedea tot ce vad eu, nici ea nu ar mai sta cu zambetul pe buze. Da, de multe ori e mai simplu si mai usor sa nu stii. De cele mai multe ori.



__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

11 comentarii:

  1. Ai dreptate! Abia in ultimii ani am realizat cat de bine e sa nu stii multe. Daca inainte cautam cu disperare sa stiu, sa am informatii despre unele si altele, acum fug de ele. Nu stii, nu te incarci, nu suferi. Ce ciudati suntem...

    RăspundețiȘtergere
  2. ... le afli, te incarci si suferi...la un moment dat... insa le iei atunci cand vin...nu inainte! Eu nu stiu daca este sau nu mai bine sa stii....uneori poate...
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ Claudia - prin firea mea imi bag nasul in realitate si stiu de multe ori inainte sa vina ceea ce vine.

      Ștergere
  3. .. Si cu legea ecoului cum ramane? Nu e totul doar un joc sinistru in care cu atat mai mult trebuie sa zambesti ca sa influentezi o particica din Univers?
    Dili

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ Dili - poti sa zambesti pana poimaine si nu influentezi nici o particica din Univers.

      A cauta rasplata pentru zambet e o naivitate.
      Poti sa faci bine infinit si tot o iei in freza pe aici in aceste vremuri si nu numai.
      Iisus e numai un exemplu intre multe altele.

      Tot ce realizezi cu zambetul, cu iubirea si celelalte e detasarea, eliberarea de atasamente atat pozitive cat si negative. Da, chiar asa, exista si atasamente pozitive si ele sunt tot atasamente, aduc tot suferinta, chiar daca de alt tip.

      Ștergere
    2. Spiridusule, fara eliberarea asta nu cred ca ne-am putea totusi strecura dintr-o zi in alta... ne-ar inchide astia la Balaceanca :-)

      Ștergere
  4. Spunea cineva de nici nu trebuie sa VEDEM prea multe in viata, adica cam ce este viata, pentru ca aici venim sa ne dam arama pe fata si in focul suferintei sau bucuriei dat de aceasta iluzie care este lumea noastra, noi ne ardem zgura si astfel ne apropiem mai mult de noi, iar daca am VEDEA inainte de vreme, am fi niste prefacuti ( nu ca nu am fi ) ne-am infrana pornirile pentru ca 'vedem' consecintele dar cu pasiunea tot am ramane bla bla.... si tot asa de genul. Nu suna rau dar banuiesc ca asta functioneaza intyr-o lume, societate normala, evoluata dpdv spiritual in care chiar reusim sa devenim mai LUCIZI fata de noi insine si fata de exterior, dar aici in lumea asta asa cum este ea, faci un pas inainte, doi inapoi..ca asa-i hora pe la noi ihaaaa... hi hi

    :) am dat o pe gluma dar asta este, fiecare duce cat poate, vede cat poate, experimenteaza ce-i simte inima sau egoul lui, iar fara un invatator lucid ca sa puna accept pe unele lucruri pe langa care trecem visand, e greu 'singur pe drum'.. hi hi vorba ta Spiri...desi cica niciodata nu suntem singuri...
    Un boboc

    RăspundețiȘtergere
  5. Stiu Dara ca tu le vezi cu multtt inainte... ma refeream la noi ceilati...muritorii simpli....
    Isus a patimit, insa care este mesajul lasat, daca nu " Iubire"? e oare totul degeaba?? ce este acest loc unde ne taram prin viata?! inca caut raspunsuri si din pacate... evolutia mea lasa de dorit... nu am gasit nimic inca! s-au am trecut pe langa ele ca un orb... ma chiorasc dupa lucruri simple si incerc sa le descifrez... e in zadar, asa-i?? Zambesc (a deznadejde doar!).
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @ Claudia - pai si eu sunt tot muritor simplu; nu am pretins niciodata altceva.

      Iar mesajul lui Iisus nu e deloc "iubire" si nici naivitatea doctrinara "eu, Iisus am fost un fraier si v-am ridicat la toti pacatele ca sa va faceti de cap fara sa platiti"..... Mesajul e altul: e ceva dincolo si oricine poate sa ajunga acolo. Amu, fiecare pe drumul lui, nu merg toti pe aceeasi strada spre piata vorba unui prieten.

      Ștergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.