duminică, 20 octombrie 2013

Compensatie

Ma uit la oameni
(omi le-ar zice cineva drag)
si vad in ei bunatate.

Mai multa
sau mai putina Bunatate
atata cat poate duce fiecare
atata cat e de mare inima fiecaruia

Dar nu despre bunatate vreau sa va vorbesc.
Ci despre Compensarea ei

Privind cu atentie la oamenii-omi
se poate vedea cum bunatatea e compensata aproape intotdeauna
de ceva 

De ceva,
de ceva,
de ceva....

Vai,
de ceva ce intuneca, opreste, blocheaza bunatatea.

De aceea e asa de greu de vazut Bunatatea
din oamenii-omi

De aceea
vai, 
pentru ca omii nu o arata aproape niciodata
si ajung ca nici macar ei sa nu isi mai aminteasca de Bunatatea din ei.

(...........)
(Din Cartea Vietii - Cap. Despre Bunatatea ascunsa)






__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

6 comentarii:

  1. ca sa putem sa traim si sa manifestam calitatea de OM trebuie sa te retragi din lumea asta, ca altfel in timp ajungi neom.
    Ori sa reusesti sa pastrezi un echilibru in a spune DA si a spune NU .
    Daca esti bun in lumea asta esti considerat slab, usor de manipulat, ...adica in final un prost si uite asa ajungi sa uiti de tine, de tot ce contine VIATA si asa ajungem roboti buni de folosit, fara constiinta, fara nimic ....
    Numai tu esti inca pe reduta, o speranta pentru multi...iar eu personal iti multumesc :)

    Un boboc

    RăspundețiȘtergere
  2. Un boboc - ma si vad cocotat pe reduta cu baioneta in mana :)

    Nu uita ca NU conteaza cum te considera altii, conteaza cum ESTI. Iar judecata o face Viata, nu vecinul de la bloc..... asa ca treaba cu "considerat slab... prost...." sau altfel este doar o alta minciuna a lumii.

    Stai drept si urmeaza-ti calea si nu uita ca in lume sau retras din lume, tot tu esti. Nu poti sa fii "in afara" ei altfel decat esti "in ea". Multi nu inteleg asta si stau prin manastiri, temple, paduri..... e o alternativa, dar fuga de lume nu le garanteaza mantuirea, ba chiar dimpotriva, ca nu au oglinda lumii sa se vada in ea asa cum sunt.

    RăspundețiȘtergere
  3. ai dreptate Dara :) , multumesc ca mi-ai adus aminte...

    Seara buna Spiri

    Un boboc

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce este bunatatea?? Ne nastem cu bunatate si iubire; altceva nu avem inca implementat in suflet! Ce se intampla... pe parcurs preferam sa uitam si sa fim luati de valul turmii... da traim impreuna, insa fiecare raspunde doar pentru el insusi!
    Dara, ce se intampla in lumea asta: de ce suntem razboinici, de ce ne facem rau singuri, de ce consumam apa pentru gazele de sist cand stim ca rezervele sunt limitate si cand stim ca distrugand panza freatica, pe viitor nu vom mai avea nici acea rezerva de apa, de ce ne omaram intre noi, de ce? de ce?.... mii de intrebari... nu suntem toti creatia divina?! Ce ar trebui sa facem sa ne trezim sau sa-i trezim pe cei care inca "dorm"? care e scopul acestor rautati si a acestor distrugeri a noastre ca omenire si ca natura/planeta?!
    Vreau sa fiu buna, uneori reusesc, uneori uit esenta si incerc sa revin... insa nu este de ajuns; efectul de turma si felul cum am fost lasati sa fim impreuna si nu singuri... ne influenteaza!
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Claudia - nu ne nastem cu bunatate si iubire. Treaba cu bunatatea si iubirea copiilor e un basm. Un basm frumos, dar numai un basm.

    Iar raul din lumea aceasta e "normal" si "firesc". Lumea e chiar iadul. Cand o sa intelegi asta, o sa iti explici o multime de lucruri pe care le vezi zi de zi.

    Hihihi, efect de turma. Ce exprimare ai gasit.
    Nu e o scuza totusi pentru nimeni, indiferent cat de haios suna "efect de turma".

    RăspundețiȘtergere
  6. Dara, stiam ca aceasta lume "asa trebuie" sa fie; speram ca este doar o amagire pentru mintea mea si stiam ca sufletul meu ar vrea sa vada lumea in "culori frumoase". Cine stie poate am gresit incaperea unde am intrat sau pur si simplu am ajuns unde meritam sa ajung!
    Ai dreptate, imi va lua mult sa inteleg asta si sa imi explic toate framantarile mele... desi stiu "adevarul", e distanta mare pana la a-l accepta!
    Evident nu e o scuza, asa cum nici nu ar trebui sa existe notiunea de scuza... ar trebui sa simtim, sa gandim si apoi sa facem!
    Claudia

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.