sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Educare si Invatare

Privim la scoala si ne dam seama ca e un sistem putred tot invatamantul romanesc. La finalul celor 12 clase te intrebi de ce au stat acei tineri in scoala pierzand timpul pe acolo.

Priviti la absolventii zilelor noastre cum intra in viata adulta fara Educatie si fara Invatatura.

Dar nu dati vina numai pe scoala.
Familia e la fel de vinovata. Pentru ca familia ar trebui sa EDUCE copilul, iar scoala sa il INVETE.

Educarea (care trebuie data de familie) se refera la legile vietii. Iar Invatarea se refera la informatii despre un domeniu sau altul, matematica, fizica sau istorie, si ele trebuie date de scoala.

Nu e frumos cand vedem ca tinerii au doua probleme, nu numai una, chiar daca ele se prezinta amestecat in zilele noastre ? Lipsa de Educatie PLUS lipsa de Invatatura (informatii). Nu incercati sa dati solutii numai la o problema din cele doua. Nu o sa schimbati prea multe in tara asta fara sa rezolvati ambele aspecte.




__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

8 comentarii:

  1. eu ma tot gandesc referitor la invatamant, cum de este posibil ca aceeasi fizica pe care a invatat-o bunicul meu acum zeci de ani sa o invate si copii nostri acum, adica aia e maxim posibil nimic nu s-a mai descoperit intre timp, fizica cuantica ceva, dar noi suntem tinuti la un nivel fara prea mare importanta, sau noile descoperiri cam schimba ce reprezinta viata pentru noi sau ce am fost invatati sa credem ca este :( .
    Si ai dreptate, totul porneste de la cei 7 ani de acasa si se continua cu ce ne invata scoala, biserica....

    Un boboc

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Un boboc - Secret: in zilele noastre aproape nimeni nu mai vorbeste despre viata; de unde vrei sa inveti ceva nou (sau real) :) ? Daca nici ei nu stiu, ce sa te invete pe tine ?

    In schimb primesti numai minciuni ca sa te tina ocupat.... cine invata ce e viata devine cel mai periculos om de pe pamant pentru ca prin cunoasterea vietii nimeni nu te mai poate controla. Iar controlul total e scopul absolut al tuturor conducatorilor acestei lumi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @darael, cum poti fi atat de mincinos cand spui de unde sa inveti?daca stai la TV da sar putea sa nu aflii nimic si sa fii manipulat,dar generatia voastra are un atu urias pe care generatia mea nici nu o visa,,INTERNETUL,,Acesta nu a fost inventat doar pt. jocurile stupide,filme ,muzica sau chat de doi lei intre inculti,in el gasesti o infinitate de informatii pt. care eu in liceu pierdeam saptamani intregi prin biblioteci.Sincer,faptul ca va e lene sa invatati si asteptati mura in gura ,e pb.ta si a generatiei tale.

      Ștergere
    2. Radu, nu stiu ce chat-uri intre inculti ai vazut tu, dar unul dintre ei esti chiar tu! Uita-te cum scrii, si ai sa intelegi: "daca stai la TV da sar putea sa nu aflii nimic si sa fii manipulat". "Sar" si "aflii" alea, sunt doua chestii de baza in gramatica, nu de finete.

      Nu m-ar fi preocupat neaparat forma sub care ai transmis un mesaj, numai ca si mesajul e cam pe langa. Vorbim despre altceva aici, nu despre lenea de a invata. Altfel, nu stiu cu cine anume crezi tu ca vorbesti, de ne trimiti la manualele din anii '80?! Ne-ai luat actele la control inainte sa comentezi?

      Dar ce bine de tine ca ai comentat asa, nu-ti mai explic de ce zic asta.

      Ștergere
    3. Eu folosesc netul sa ma uit pe www.redtube.com, ai o problema cu mine radule ? Nu cred ca ti-ar strica o vizionare, ai scapa de stres si ura pentru cei tineri.
      Spiridusule, sa nu imi stergi comentariul, imi place asa mult sa spamez :)

      Ștergere
  3. dragi bobocei inainte sa va dati cu parerea uitativa la manualele din anii80 care erau mult mai complexe,deci contineau si mult mai multa fizica,dar dupa revolutie elevii si parintii s-au plans ca ii extenueaza atata invatatura si fiindca s-a diminuat si saptamana de lucru s-a trecut la 5 zile,manualele de fizica si nunumai au fost ciuntite rau.In al doilea rand in liceu se studia(ZA?)fizica de baza raportata si la aparatul matematic studiat.Fizica moderna nu mai poate fi invatata doar prin simpla lecturare si invatarea unor formule simple,este necesara stiinta unui aparat matematic f.sofisticat ce nu poate fi studiat in liceu decat la nivel de baza,(tot ce se numesc calcule diferentiale,derivate si integrale mai popular,combinate cu calcul matricial si statistic este doar A,B,C-ul in fizica nucleara de ex. ca sa intelegeti complexitatea). Apoi daca chiar vreti sa va informati rapid si eficient aveti internetul la indemana(generatia mea pierdeam zile intregi prin biblioteci ca sa studiem,daramite sa visam ca un simplu click ne da totul pe tava.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt extenuat cand vad atata prostie. Daca ai cu 3 zile mai mult ca noi esti mai bun si mai destept ca noi ? Pfffff. Statul in biblioteca nu te-a facut mai destept.
      Esti indoctrinat rau baiatule, cum zicea stapanul blogului pe aici. Citeste in trecut si vezi ce zicea de indoctrinari si ai sa te recunosti in postarile acelea.

      Ștergere
  4. @ Radu Bradeanu - spre dezamagirea ta, pentru tine am numai un comentariu:

    "Cititorule, cand scrii mesajul tau aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ti vină inapoi."

    Evita in postarea ta Supararea, Mania, Incrancenarea sau Ura. Viata e grea si fara ele. De ce sa ti-o faci singur si mai grea ?"

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.