duminică, 4 decembrie 2011

355. Pierderea de sine

Dureros lucru e sa pierzi pe cineva (drag).

Dureros am spus ? Oh, nu exista cuvant in lumea aceasta ca sa spuna ce inseamna durerea. Oamenii* sunt asa de departe de a simti durerea... oamenii sunt inca amortiti, incapabili de a duce aceasta traire profunda; cel mult oamenii simt o urma a durerii, o parere (sa ii spunem asa) a ei.

Dureros lucru e sa pierzi pe cineva (drag).
Dar aceasta durere e nimic, nimic pe langa ceea ce traieste cineva care simte ca s-a pierdut pe sine.




*e vorba de oamenii-furnici, locuitorii acestui pamant in acest loc in spatiu-timp, o clipa doar in imensitate.




__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

5 comentarii:

  1. din întâplare, sau poate nu, furnicile sunt nişte organisme care din punct de vedere strict spiritual sunt mult mai evoluate în manifestările lor în lumea fizică.
    noi suntem doar deconectaţi de la sursa noastră adevărată şi asta doar aparent sau cât suntem în stare de conştienţă.
    atunci când te pierzi pe tine e dureros, aşa e, dar ar trebui săfieimboldul necesar re-găsirii adevărate.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Flipi - furnicile sunt mai evoluate ? Hm, e numai o teorie. Am intalnit furnici** mincinoase, furnici indobitocite, furnici criminale....

    Fara ca macar sa bage de seama, si furnicile traiesc in aceeasi lume ca si noi. Sa nu crezi ca sufleteste sunt altfel decat oamenii.

    **furnici - poti sa inlocuiesti "furnici" cu orice alt locuitor a acestui pamant.

    RăspundețiȘtergere
  3. da e o teorie. şi înţeleg ce spui.
    eu vorbesc despre comunitatea-organism, despre coeziune, despre a deveni 1 fără oprelişti, de a înţelege destinul şi a îl accepta, de a face tot pentru ceilalţi. şi câte şi mai câte aspecte ale unei comunităţi la care ne putem uita, la natural, la firesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Flipi - o colonie de furnici este un singur suflet. Cand vorbesti de comunitate si coeziune la furnici este la fel ca si cand vorbesti despre toate celulele tale ca fiind o comunitate....

    Daca stau si ma gandesc bine si picioarele tale poarta toate celelalte parti ale corpului unde vrei tu. Acel 'tu' in cazul unei colonii de furnici controleaza toate furnicile, de la regina mama pana la ultima furnica lucrator. Ca sunt despartite e doar un aspect tehnic.

    RăspundețiȘtergere
  5. e vorba doarde concept, pentru cineva care nu e conştient de ceea ce e, comparaţii chiar şi aşa parţial adevărate dezvăluie adevărul.
    sigur că şi noi suntem un suflet, chiar dacă structural ar fi nişte diferenţe la nivelde monadă. dar mergând până în capătul a tot ceea ce este, ne vom regădi toţi.

    exprimări diferite, atâta tot,bucăţele mici ce compun oglinda realităţii.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.