joi, 13 octombrie 2011

341. Ce urmaza dupa perioada invatarii

Ne straduim cu sudoare si bataturi in coate sa invatam despre tot si despre toate fara sa stim ca o sa ne chinuim cu mult mai mult sa uitam prostiile pe care le-am acumulat si sa ajungem la Esenta.... evident, doar daca ajungem vreodata sa ne dorim asa ceva, pentru ca, asa cum se stie, cei mai multi nici macar nu isi pun problema Esentei traind toata viata multumiti cu indoctrinarile primite de la altii.





__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

11 comentarii:

  1. De-acord cu tine. Insa ma intreb de ce se continua cu "educatia", daca rezultatul este deseori renegarea ei? Mai mult, oare si eu o sa insist sa-i induc copilului meu idei despre viata (si esenta ei) pe care acesta va incerca sa le stearga? Intentiile sunt intotdeauna din cele mai bune (in cazul parintilor), dar de fiecare data se demonstreaza ca orice om este unic si are dorinte pe care simte ca trebuie sa si le ingroape adanc, dincolo de constientul si moralul impus de societate sau familie. Sunt din ce in ce mai confuza...mi-am pierdut sirul gandurilor scriind acest comentariu. Revin cand devin coerenta. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Dara ! Eu nu regret indoctrinarea, poate ca datorita ei am reusit sa constientizez ce-mi lipseste cu adevarat, de cele mai multe ori trebuie sa ne frigem efectiv ca sa constientizam ceva, poate asta este si scopul ei.. zic si eu !

    ps: eu mai am o nedumerire vis-a-vis de poza de grup cu fugareala.... ...de obicei lumea fuge de ursuleti dar in poza culmea, toti fug dupa ursuletul grizonat :)), sa-l piste asa putin..cel putin asa pare :).
    Seara buna Spiri :) !

    Un boboc

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Amiuţa - drumul spre iad e pavat cu 'intentii' bune. De exemplu, intentiile parintilor (sau le altor bine-intentionati) sunt si ele rezultatul indoctrinarii lor.

    Foarte putine intentii bune sunt bune pe termen lung.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Un boboc - vrei sa stii secretul evolutiei ? Nu crede niciodata ca ceea ce ai invatat e adevarul-adevarat si total, nici macar invataturile spirituale.

    Adevarate sunt principiile, dar ca sa ajungi la principii trebuie sa demolezi de multe ori tot ce ai crezut vreodata ca este batut in cuie.

    Din experienta directa iti pot spune ca de fiecare data cand mi-am pus intrebari am ajuns sa vad altfel anumite lucruri pe care le credeam stiute si intelese.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sirul asta lung, aparent nesfarsit, de indoctrinari cum va lua sfarsit? Eu credeam intr-o purificare colectiva, insa in ultimul timp simt ca imi revine absolut in totalitate rolul asta in viata mea. Cum sa zic eu?... Cred ca am inteles ca trebuie sa fiu eu schimbarea, in loc sa o astept. Nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Flipi - am altul la fel de simpatic (<@>_<@>)

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Amiuţa - nu exista purificare 'colectiva'. Fiecare raspunde personal de ceea ce face, gandeste, simte.....

    Faptul ca sunt unele grupari in lume care calatoresc impreuna pe drumul evolutiei este doar o imagine generala; chiar si in randul lor fiecare este responsabil individual.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.