marți, 28 iunie 2011

Cea mai buna cura de slabit

Extrem de multe persoane sunt interesate de propria greutate. Netul, ziarele, emisiunile tivi sunt pline de retete miraculoase, cure de slabire, metode "garantate".

Nu pot sa nu va spun si eu ceva pe aceasta tema :).

Cresterea in greutate a unei persoane peste limitele normale fiziologice este expresia fricii. Frica de viitor in general, dar nu putem elimina si frica de a "corespunde" unor norme. Fiindu-i frica de ziua de maine, organismul isi face rezerve ca sa fie "pregatit" pentru momentul "incercarii". Azi se pregateste, maine la fel, poimaine tot asa si iata cele 5 sau 10 kg in plus (pentru ca ziua "incercarii" se tot amana)

Vreti sa slabiti ?
Eliminati frica. O sa slabiti fara ca macar sa bagati de seama. Totusi, nu asteptati o pierdere semnificativa in greutate inainte de 6 luni.... exista ceva numit inertie. In plus, organismul va trebui convins ca nu va mai este frica.

Intrebare: dar cei care folosesc metoda X nu slabesc ? Ba da, si ei slabesc. Unele tehnici ce se opresc inainte de 6 luni esueaza in majoritatea cazurilor, iar pentru tehnicile care recomanda perseverenta pe timp indelungat corpul e invatat sa fie atent la ziua de azi; cum am spune, momentul incercarii e chiar acum (efortul de a tine regimul) asa ca el (corpul) stie ca nu are nevoie de depozite pentru maine.

Ups... va dati seama ce provocare v-am facut ? Acum trebuie sa cautati voi ce frica locuieste in "casuta" voastra.




Vrea cineva o felie de tort cu visine si frisca :D ?


__________________________________________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

28 de comentarii:

  1. E si frica o explicatie posibila.
    Si da, eu vreau o felie de tort cu visine si frisca :)
    ( In timp ce scriu, simt ca imi ploua in gura :) )

    RăspundețiȘtergere
  2. / send felie de tort to lotusull (anti ploaie :D)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ! Imi trimiti o bucata pe mail ? Multam :)). O zi frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa inteleg ca spiridusul nu stie ce este frica?

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Delia - reteta de tort ? E simpla: se intreaba prietenele care face asa ceva si apoi se face o vizita acelei persoane preferabil avand burta goala pentru cat mai muuuuulte feeeellllliiiiiiii (miam-miam).

    Pofta mare ;) !

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Rappa_ru' - send felie to Rappa_ru' via pescarus auto-purtat.... sa speram ca transportorul nu papa tot pachetul pana la destinatie :D

    RăspundețiȘtergere
  7. @ April - Spiridusul moare de frica dar nu spune nimanui nimic. Daca il prinde o zana si incepe sa il mangaie pe crestet ca sa ii treaca ;;) ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Permiteti sa raportez : felia de tort, a ajuns cu bine si acuma nu-mi mai ploua in gura si cred ca nici afara :)
    Multu :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai dreptate spiridusule. Altii i-ar spune "stres", dar acesta este un simptom al fricilor. Nu inteleg doua lucruri: de ce postul este fara numar si de ce esti tu rau si ne arati poze pofticioase? :-)
    Dili

    RăspundețiȘtergere
  10. Cineva de curand mi-a zis ca sunt plina de frici!
    Inseamna ca de asta am o tona jumate... cum sa fac sa o elimin din mine... frica si apoi si Kg?! Culmea e ca fricile din mine sunt pentru cei din jur si mai putin pentru persoana mea... ce sa fac?
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  11. Haha! Cred ca eu am prea mult curaj! :))) Apropo...n-am luat decat 1 kg. :P

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Dili: E fara numar la ...prajituri! :P

    RăspundețiȘtergere
  13. @Darael, Buna reteta. Merge si cand am casa plina de musafiri la ziua feciorului? ... :)) Adica sa ma infiintez cu musafirii cu burta goala...

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Dili - ce post ? Postul e doar unul, e cautatul post de pofticios sef.... singurul post cautat de toti :))

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Pozaru' - asa asa, marturiseste tot.

    RăspundețiȘtergere
  16. @ Delia - daca dai de stire ca lumea sa aduca prajituri la petrecere, eviti 2 zile de stat in bucatarie mesterind. Asa ca poti si cu acea ocazie sa scapi, de ce nu ?

    Sau fugi la Florena sa pui manuta pe un tort special pentru acea ocazie: http://florena-cakes.blogspot.com/ (miam-miam).

    RăspundețiȘtergere
  17. Mie mi-e ciuda pe Pozaru' :(((( papa de toate si nu se pune nimk...nu e corect. Fac reclamatie! Sau poate el nu stie ce e frica? :P

    RăspundețiȘtergere
  18. Da, Dara vreau sa renunt la ele!
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  19. @ April - conform regulamentului interior, orice reclamatie se scrie in 12 exemplare si se depune la registratura.... asa cum banuiti, o sa primiti raspunsul la o data ne-precizata :D

    RăspundețiȘtergere
  20. @ Claudia - varianta corecta este: "renunt la ele" nu "vreau sa renunt la ele". Succes !

    RăspundețiȘtergere
  21. Am vrut sa-mi spun si eu parerea, dar nu prea am ce completa. Asa ca doar cer permisiunea sa public pe blogul meu ceva scurt (un fel de introducere) care sa aiba un link la acest minunat articol.

    RăspundețiȘtergere
  22. @ Mircea Vladut - vreau si 10% din afacere :DDDD

    Glumesc. Oricine poate sa ia orice idee doreste de pe aici. Nu e nimic de la mine, toate cele spuse de mine pe aici sunt cunoscute de mii de ani.... exceptie cele cateva povesti actuale, cu mierle sugubete de exemplu ;;)

    RăspundețiȘtergere
  23. @Darael: S-a facut! Afacerile sunt afaceri. 10% garantat vor intra in contul tau (sper sa scot cam 5000 euro, scazand taxele). :)
    Si da, cam nimic nou sub soare, insa ce e valoros s-a cam uitat, asa ca... cei care-si amintesc au rolul si meritul lor.
    Dar daca-mi pun si eu niste aspersoare in curte pentru vrabiute (cele care au scapat de cele 6 pisici ale mele), trebuie sa dau tot 10% sau procentul e negociabil? :))

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.