marți, 19 aprilie 2011

389. Doar produsul final conteaza ?

In lumea ciudata in care traim rezultatele sunt singurele care conteaza.
Dar Munca ? Cine (mai) apreciaza Munca in ziua de azi ? Sudoarea celor care nu au "rezultate" nu merita nici o apreciere ?

In ne uitam la competitii sportive, la elevi, la cercetatori, la artisti chiar, vedem macar un moment Munca celor din spate** ? Aproape nimeni nu baga de seama stradania pentru ca toti suntem cu ochii atintiti asupra 'produsului final'.

Dar Viata nu uita niciodata Munca, stradania, sudoarea si efortul cuiva. Si, chiar daca nu bagam de seama, numai Judecata Vietii conteaza.



**ca fapt divers: pentru fiecare gimnasta care a concurat la JO de la Beijing au fost alte 20.000 de gimnaste care au facut bataturi nestiute de nimeni.


________
Prezenta la apel, reclama mea nemascata:
Sfaturile lui Darael
6 tehnici in asteptarea lui BB mic

9 comentarii:

  1. Drumul în sine contează cel mai tare, nu scopul or premiul în cazul ăsta

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer, intotdeauna m-am temut de oamenii care nu muncesc, dar si de cei care o pun mai presus de orice.
    Despre munca se pot spune multe, enorm de multe, sunt convinsa ca nici un efort nu e in zadar si ca vine acea clipa care rasplateste. Pacat ca ne pierdem cu rabdarea de cele mai multe ori...

    ** m-a infiorat statistica ta de la fapt divers...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate Dara, si eu chiar daca nu simt ca ma vad ceilalti si nu neaparat in sport, ma bucur ca Viata ma vede si nu numai munca, cat gandurile, sentimentele care o insotesc... sigur e o multumire in singuratate, doar eu si Viata, dar imi aduce pace. Se mai intampla sa uit si sa ma framant vis a vis de judecata oamenilor, sau judecati inchipuite de mine insumi ca ar fi indreptate spre mine ( alta prostie :) ) dar imi revin si cred in ceea ce conteaza de fapt. Multumesc ca mi-ai adus aminte spiridus scump :)

    Un boboc

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Bianca Dobrescu - drumul are frumusetea lui dar nu il vedem fiind cu privirea deja in viitor.

    RăspundețiȘtergere
  5. acum tot asa ca fapt divers, citind din nou topicul tau mi-am dat seama ca subiectul a generat in mine un raspuns dar in alta directie, cred ca fiecare exprima in exterior un raspuns la ceva, reflectand viata interiora, cu intrebarile, trairile si raspunsurile fiecaruia.... interesant nu :). Inghesui spiridusul :))

    Un boboc

    RăspundețiȘtergere
  6. @ MeetTheSun - da, rabdarea nu e o virtute prea apreciata in zilele noastre.

    Ma gandesc cum pe vremuri un fauritor de sabii japonez (nu ii putem spune sec fierar) lovea in bucata de fier 2 sau 3 ani pana scotea o katana.

    Azi nu asteptam 3 minute in pace autobuzul.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Un boboc - multumesc pentru gandul bun.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Un boboc - daca raspunsul generat te face sa mai faci un pas inainte inseamna ca nu postarea nu a fost zadarnica.

    RăspundețiȘtergere

Cititorule, când scrii mesajul tău aici, nu uita de Legea Ecoului: "TOT ceea ce Strigi cu Trupul, Mintea sau Sufletul o sa-ţi vină înapoi."

Evită în postarea ta Supărarea, Mânia, Încrâncenarea sau Ura. Viaţa e grea şi fără ele. De ce sa ţi-o faci singur şi mai grea ?

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.